Novosti

  • Novosti
  • Grad Bjelovar svojim je ugostiteljima ukinuo porez na potrošnju

Grad Bjelovar svojim je ugostiteljima ukinuo porez na potrošnju


fhjghKao što je i najavljeno, Grad Bjelovar jučer je svojim ugostiteljima i službeno pružio ruku pomoći tako što je ukinuo porez na potrošnju. Na tiskovnoj konferenciji koja je održana na paviljonu u središnjem gradskom parku odluku o ukidanju spomenutog poreza javnosti je obznanio Dario Hrebak s predstavnicima Obrtničke komore Bjelovarsko-bilogorske županije na čelu s predsjednikom Goranom Grgićem te s ostalim predstavnicima ugostiteljske struke.

Obzirom da su epidemiološke mjere i ograničenja zbog koronavirusa mnoge ugostitelje dovele korak do zatvaranja, a nove, dodatne mjere koje najavljuje Nacionalni stožer još više im ne idu u prilog, Grad Bjelovar pripremio je set mjera kako i na koji način pomoći ugostiteljima da prežive zimu. Do 30. lipnja sljedeće godine ni jedan ugostitelj neće morati plaćati gradsku terasu. Zatim, spremni su sufinancirati do iznosa od tri tisuće kuna po ugostitelju za nabavku grijalica kako bi ugostitelji po zimi mogli imati goste na terasama. I najvažnije, ukida se porez na potrošnju, a 800 tisuća kuna godišnje koliko Grad Bjelovar prihodi od spomenutog poreza ostati će ugostiteljima. Za sve gradske manifestacije u idućoj godini ugostiteljima i lokalnim OPG-ovima smanjiti će se davanja za 50 % za najam kućica i štandova.

Gradonačelnik Bjelovara napomenuo je kako mjere možda neće biti u potpunosti dostatne, ali smatra da svatko mora dati svoj doprinos kako bi privatni sektor, u ovom slučaju ugostitelji, preživjeli situaciju s COVIDOM-19, te je pozvao i ostale gradove da se uključe u podršku ugostiteljstvu jer je upravo taj segment jedan od onih koji je najviše pretrpio u ovoj krizi.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.