Novosti

  • Novosti
  • Gastronomska manifestacija „Jesen na pijatu u središnjoj Istri“ u suorgnaizaciji...

Gastronomska manifestacija „Jesen na pijatu u središnjoj Istri“ u suorgnaizaciji Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Na područje središnje Istre se po peti put vraća gastronomska manifestacija „Jesen na pijatu“, u sklopu koje možete uživati u jesenskim okusima, mirisima i bojama na pijatima ugostiteljskih objekata u središnjoj Istri.

Ove se godine u gastronomsku manifestaciju uključilo sedam ugostiteljskih objekta s područja TZ-a središnje Istre i Udruženja obrtnika Pazin, a u njihovim ukusnim menijima možete uživati od 4. do 27. listopada.

U Restoranu konobi Poli Banka, u Tinjanu, 2. listopada je najavljen početak gastronomske manifestacije „Jesen na pijatu u središnjoj Istri“, koja će se peti put održati na području TZ središnje Istre i Udruženja obrtnika Pazin. Navedenom su predstavljanju prisustvovali direktor TZ središnje Istre Darko Žiković, Ezio Pinzan – pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske Županije, Igor Merlić – direktor Agencije za ruralni razvoj Istre,  predsjednica Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin – Svetlana Buljan te Toni Banko vlasnik restorana konobe Poli Banka.

Manifestacija "Jesen na pijatu" u središnjoj Istri odvijat će se od 4. do 27. listopada 2025. u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, svaki dan u redovnom radnom vremenu, ugostitelji će nuditi razna tradicionalna jela istarske kuhinje spravljena od jesenskih namirnica našeg podneblja, a sve u cilju jačanja gastronomske ponude središnje Istre te daljnjeg povezivanja OPG-ova i ugostitelja u razdoblju posezone.

Jesenski jelovnik sastojat će se od predjela, glavnog jela i deserta, a nudit će se po promotivnoj cijeni. U manifestaciju je uključeno šest ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće:

Agroturizam Pod Čeripnjon (Sv. Petar u Šumi, Dolinci): Maneštra s trukinjom, Ombolo u umaku od gljiva s njokima, Kolač od bundeve | 27 €

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Njoki od buče s gljivama, Bucmasti praščić s prilogom, Palačinka sa skutom i marmeladom od smokve | 27 €

Konoba Doma (Kranjci, Sv. Petar u Šumi): Bruschetta s jetrenom paštetom, prepečenim lardom, lrema od kostanji – džem od šipka i brusnice, Zapečeni njoki s trganom svinjetinom (plećkom) i tikvama, Desert od palente s preljevom od grožđa |28 €

Konoba Marino (Gračišće): Juha od bundeve, Domaća tjestenina s gljivama i salata, Pečeni kesteni i domaća rakija |24 €

Restoran konoba Poli Banka (Bašići, Tinjan): Meni 1 – Juha od buče, Puretina punjena sa skutom i pancetom u umaku od vrganja i lisičarki s pireom od kestena, Kolač poslužen s čašom muškata iz vlastitog podruma | 34 €

Meni 2 – Carpaccio od šumskih gljiva, Rižot Mare&Monti s kvarnerskim škampima, kozicama i vrganjima, Kolač poslužen s čašom muškata iz vlastitog podruma | 45 €

Tinjanski Vijulin (Tinjan): Carpaccio od pečene buče, jabuka pire, Grana Padano i posip od pancete, Ravioli punjeni boškarinom i skutom, umak od pečene buče, Jesenska čaša | 30 €

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): Aperitiv dobrodošlice, Istarski pršut, Juha, Rolana teletina s gljivama, prilog njoki, Kolač od jabuke | 30 €

Organizatori su TZ središnje Istre, a suorganizatori i partneri Agencija za ruralni Razvoj Istre (AZRRI) i Udruženje obrtnika Pazin uz financijsku podršku Istarske županije.




Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

HOK – Vaš izvor informacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.