Novosti

  • Novosti
  • Draga nam je zima dok kapuza ima!

Draga nam je zima dok kapuza ima!


Danas je u Ciburima kraj Pazina, u prostorima obrta Ciburiproduct, najavljen početak nove gastronomske manifestacije Draga nam je zima dok kapuza ima!

Navedenom predstavljanju prisustvovali su direktorica Turističke zajednice središnje Istre Sanja Kantaruti, tajnica Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić i vlasnik obrta Ciburiproduct Dean Matić. 

Manifestacija Draga nam je zima dok kapuza ima! odvijat će se od 1. do 19. prosinca 2021., u ugostiteljskim objektima na području TZ središnje Istre. U navedenom razdoblju, ugostitelji će nuditi menije koji će sadržavati tradicionalne istarske namirnice, a sve s ciljem jačanja gastronomske ponude središnje Istre u razdoblju posezone.

Uvertira u zimsko razdoblje bit će meniji u kojima će glavnu ulogu imati upravo kiseli kupus, a meni  će se sastojati od predjela, glavnog jela i deserta te će se nuditi po promotivnoj cijeni od 130,00 kn. U manifestaciju je uključeno sedam ugostiteljskih objekata, koji nude sljedeće menije:

Agroturizam Stara štala (Borut, Cerovlje): jota sa suhim svinjskim mesom | klobasice i žlomprt, dinstani kapuz, kumpir na supice i salata od kapuza | desert iznenađenja

Boljunska konoba (Boljun): istarski štruclji sa šugom od domaće kokoše | istarski pijat (ombolo, kobasice, svinjsko pečenje, kapuz, kumpir na padelu) | štrudel

Konoba Bani (Bani, Pazin): pršut, panceta, suhe kobasice, sir, masline | štruclji sa šugom od kobasica i kapuzom | Cukerančići

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): gratinirani kapuz s kobasicom i pancetom | ombolo s dvoličnim kapuzom | dnevni kolač

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): brusketa sa zapeštom, kapuzom i pancetom | svinjski obraz u malvaziji s fažolom i kapuzom po starinski | desert od griza s konjakom, cimetom i mendulama

Konoba pizzeria 2. peron (Cerovlje): zimska juha od kapuza i česna s čipsom od pancete | istarski klasik (kiseli kapuz i domaće kobasice) | krostata od jabuka i cimeta

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): istarski pijati | ombolo, kobasice s kapuzom i žličnjacima s panceton i pršuton | domaći kolač.

Organizatori su TZ središnje Istre i Udruženje obrtnika Pazin uz pokroviteljstvo obrta Ciburiproduct iz Pazina.

Više informacija dostupno je na poveznici https://www.central-istria.com/hr/dogadjanja-events?id=2589.




humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.