Novosti

  • Novosti
  • Doživljaj šparuga u buzetskim konobama i restoranima

Doživljaj šparuga u buzetskim konobama i restoranima


Turistička zajednica u suradnji s Gradom Buzetom, Udruženjem obrtnika Buzet te Cehom ugostitelja i turističkih djelatnika započinje s proljetnom gastro manifestacijom Mjesec šparuga u Buzetu. Od 5. travnja do 5. svibnja u buzetskim konobama i restoranima moći će se doživjeti, odnosno degustirati šparuge i razne delicije na tu temu, a sve u cilju dodatnog obogaćenja gastronomske ponude Buzeštine u ovom dijelu godine.

U devet buzetskih konoba, restorana i jednoj pizzeriji: Konobi Volte, Konobi Most, Konobi Vrh i Pizzeriji Ježić iz Udruženja obrtnika, te Konobi Santa Terra, Humskoj konobi, Bistrou Sandy, Restoranu Vela Vrata i Restoranu Old River, moći će se kušati razni specijaliteti na bazi šparoga.

- S Udruženjem obrtnika i ugostiteljima već nekoliko godina tradicionalno surađujemo na ovakvim temama širenja gastronomske ponude Buzeštine i njenog promoviranja, a ove godine još i više kako bi se ugostiteljski objekti što prije oporavili od ove pandemične krize koja je na njih jako utjecala. Kreativnim i finim menijima u Mjesecu šparuga želimo potaknuti goste domaće i strane da dođu u Buzet i kušaju naše specijalitete sa šparugama, poručila je Jasmina Černeka, viša stručna suradnica TZ Buzet na konferenciji za novinare održanoj u Konobi Volte u Kozarima.

Loredana Krbavčić, predsjednica buzetskog Udruženja obrtnika, istaknula je kako je veseli da su se ugostitelji i ove godine uključili.

- Znamo da im je bilo jako teško, ali ovo je jedan vjetar u leđa ne samo za ugostitelje, već za sve proizvođače hrane, maslinare, vinare, čije domaće proizvode ugostitelji koriste, rekla je Krbavčić.

Predsjednica Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika buzetskog Udruženja obrtnika Nilda Marinac zahvalila se svima koji su podržali ovu gastro inicijativu kako bi privukli što više gostiju u ugostiteljske objekte jer kako je rekla, ipak je ovo bila teška godina za sve ugostitelje.

- Kada je lijepo vrijeme zaista se pokazalo da ljudi jedva čekaju opet ići u restorane pa makar sjedili na terasi stoga se nadam da će nas vremenske prilike kroz ovih mjesec dana poslužiti da što više gostiju zainteresiramo s raznim kreativnim menijima koje su ugostitelji Buzeštine spremili za Mjesec šparuga. Izbor je odličan , od tradicionalnih jela s šparugama koje su radili naši stari do modernijih gastro verzija. Svatko od ugostitelja držao se nekog svog prepoznatljivog štiha kojim se razlikuje od ostalih stoga vjerujem da će svaki gurman naći nešto za sebe u ovim menijima, rekla je Marinac te izrazila zadovoljstvo zbog suradnje u realizaciji ovakvog gastro sadržaja koji će dodatno promovirati gastronomsku ponudu buzetskog kraja.

- Izuzetno sam zadovoljan što, samo mjesec dana nakon otvaranja restorana, i kroz određenu ovakvu specijaliziranu i usmjerenu ponudu možemo pružiti priliku ugostiteljima da dodatno promoviraju šparugu kao jednu od autohtonih namirnica ovog podneblja. Drago mi je da se uključilo devet ugostiteljskih objekata, i posebno što su se pobrinuli za raznovrsnu ponudu. Vjerujem da će Mjesec šparuga privući veliki broj turista, gostiju, putnika namjernika. Grad Buzet je dugo godina prepoznatljiv po svojoj tradicionalnoj gastronomiji. Prije šest godina bio je finalist europske destinacije izvrsnosti EDEN čija je tema bila upravo lokalna gastronomija tako da je i naša obveza da je kroz ovakve manifestacije dodatno promoviramo, poručio je buzetski gradonačelnik Siniša Žulić.

Izvor: Glas Istre (Gordana Čalić Šverko)
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.