Novosti

  • Novosti
  • Dodjela potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima Krapinsko-zagorske županije

Dodjela potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima Krapinsko-zagorske županije


Dodjela potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima Krapinsko-zagorske županijePotpisivanje ugovora o dodjeli potpora tradicijskim i umjetničkim obrtima Krapinsko-zagorske županije održana je dana 25. studenog 2019. godine u Udruženju obrtnika Stubica.

Ukupna vrijednost bespovratnih sredstava iznosi 158.832,14 kn, a dodijeljena su dvadeset i jednom obrtniku OKKZŽ. Dodjeli su prisustvovali župan Željko Kolar, predsjednica županijske skupštine i Ceha tradicijskih i umjetničkih obrta OKKZŽ Vlasta Hubicki, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, promet i kom. infrastrukturu KZŽ Sanja Mihovilić, gradonačelnik grada Donje Stubice Nikola Gospočić, potpredsjednik OKKZŽ Miro Čaržavec i predsjednik UO Stubica Nenad Kučiš. 

Župan Željko Kolar je istaknuo važnost očuvanja tradicije i kulturne baštine našeg kraja kroz tradicijske i umjetničke obrte te da se mjere ove potpore dodjeljuju od 2005. godine. "Svi umjetnički obrti imaju čast da čuvaju tradiciju i ručni rad. Oni nisu tu da bi bili žal za prošlošću, nego trebaju opstati i živjeti da bi bili putokaz za budućnost. Teško je, jer su svi tradicijski obrti vezani ručnim radom koji nije naplativ te su vezani uz događanja, proštenja, sajmove i zbivanja. Jedan veliki problem je PDV od 25 %, a druga stvar je da smo podložnici fiskalne blagajne. Obrtnici su uvijek plaćali porez, ne bunimo se protiv poreza, nego je došlo vrijeme da se pomažu i tradicijski obrti, da bi njihov proizvod bio jeftiniji u konačnici i nastavio živjeti" – rekla je gospođa Hubicki.
Pozdravne govore te čestitke dobitnicima potpore su uputili prisutni gosti kao i domaćin, predsjednik UO Stubica Nenad Kučiš.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.