Novosti

  • Novosti
  • "COVID" generaciji majstora u Splitu svečano uručene majstorske diplome

"COVID" generaciji majstora u Splitu svečano uručene majstorske diplome


Na svečanoj podjeli u Obrtničkoj komori Splitsko-dalmatinske županije danas je svoju diplomu preuzelo nešto više od 30 majstorica i majstora svog zanata. Radi se o manjem dijelu obrtnika od njih ukupno 143 koji su svoje majstorske diplome zaslužili polaganjem ispita u nesvakidašnjim COVID uvjetima krajem 2019. i tijekom 2020. godine. Novoj generaciji majstora diplome su uručili zamjenik župana Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja i predsjednik područne obrtničke komore Ivan Gotovac.

Čogelja nije skrivao zadovoljstvo činjenicom da županija broji nešto više od 11 tisuća obrtnika, kao i da taj broj za vrijeme COVID krize nije pao. Istaknuo je poseban značaj obrtnika za gospodarstvo u cjelini te ih pozvao da prate natječaje Splitsko-dalmatinske županije i redovito se prijavljuju na njih. Dugogodišnji obrtnik i predsjednik komore Ivan Gotovac u svom uvodnom govoru poželio je dobrodošlicu novoj generaciji majstora te im čestitao i poželio sreću u njihovom daljnjem radu.

Majstorski ispiti najveći su stupanj obrazovanja za obrtnička zanimanja. Kandidati prolaze kroz praktičnu i pismenu provjeru znanja, a potom prezentiraju vještine koje su savladali. U normalnim okolnostima svoje vještine novopečeni majstori poklanjali su bolnicama, školama i drugim ustanovama, a ovog su puta odlazili u potresom pogođena područja. Tako su obrtnici Splitsko-dalmatinske županije među prvima bili u Sisku i Petrinji.  

Hrvatska obrtnička komora više od 20 godina ulaže u uspostavljanje kvalitetnog strukovnog obrazovanja temeljenog na usvajanju vještina i znanja. Glavni cilj je promicanje strukovnih zanimanja i dobivanje kvalitetne radne snage potrebne za ravnomjeran razvoj gospodarstva. Majstori kao nositelji strukovnog obrazovanja kompetentni su i pedagoški pripremljeni za rad s učenicima koji se školuju u JMO programima za obrtnička zanimanja.  
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.