Novosti

  • Novosti
  • Chefovi iz restorana Pelegrini održali radionicu za samoborske ugostitelje

Chefovi iz restorana Pelegrini održali radionicu za samoborske ugostitelje


Chefovi iz restorana Pelegrini održali radionicu za samoborske ugostiteljeU organizaciji Udruženja obrtnika Samobor 11. studenog 2019. godine u Kavani i hotelu Livadić Samobor održana je edukacijsko - kulinarska radionica za samoborske ugostitelje – kuhare.

Glavna tema radionice je korištenje lokalne autohtone ribe – žumberačke pastrve u kombinaciji sa sezonskim namirnicama, a radionicu su vodili chefovi Jurica Obrol i Matija Roso iz šibenskog restorana Pelegrini.

Chefovi su žumberačku pastrvu ukomponirali u tri različita kreativna jela, a jela su servirana na prekrasnim ručno rađenim tanjurima Igora Romića iz Studia Croker. Tako se na tanjuru našao Tartar od pastrve s majonezom od hrena i hrskavom ciklom kao hladno predjelo, File pastrve s pireom od graha i zelenom jabukom kao toplo predjelo i glavno jelo – frigana pastrva i tikvice na podlozi od blitve s majonezom od dimljene paprike. Tijekom radionice chefovi su pokazali izradu majoneza od hrena i dimljene paprike, kako pravilno filetirati ribu, tehnike rezanja povrća i kreativno serviranje jela. Samoborski ugostitelji – kuhari izašli su iz svoje comfort zone i vrlo rado se uključili u pripremu ovih kreativnih jela. Drugačiji pristup hrani i namirnicama oduševio je sudionike radionice, koji su imali priliku razmjenjivati svoje ideje i razmišljanja s mladim chefovima i kolegama kuharima.

Kulinarska radionica pokazala se kao odlična prilika za stjecanje novih iskustava, razmjenu kreativnih ideja i upijanja novih znanja iz gastronomije i kulinarstva. Zahvaljujemo svim polaznicima na sudjelovanju i druženju, a posebno Hotelu i kavani Livadić Samobor na domaćinstvu i ustupanju prostora za kuhanje, chefovima Jurici Obrolu i Matiji Rosu na vođenju radionice i fantastičnim jelima te Igoru Romiću na ručno rađenim tanjurima na kojima su interpretirana jela zaokružila svoju priču.
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.