Novosti

  • Novosti
  • 8. Dani mednih delicija Središnje Istre od 9. do 29. veljače 2024.

8. Dani mednih delicija Središnje Istre od 9. do 29. veljače 2024.


Danas počinju 8. Dani mednih delicija središnje Istre koji se održavaju do 29. veljače 2024. godine. Tijekom tog razdoblja određeni ugostitelji s područja Turističke zajednice središnje Istre i Udruženja obrtnika Pazin u svojim će objektima nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, kao uvertiru u manifestaciju Dani meda koji se 23. i 24. veljače održavaju u Pazinu. Idealna je to prilika da namirnicu kojom inače osnažujemo imunitet u doba sezonskih virusa i bakterija – med – kušate u kombinaciji tradicionalnih istarskih jela.

Cilj je ove manifestacije promocija gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni te daljnje povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prije svega pčelara, i ugostitelja s područja TZSI, a sve kako bi gosti mogli kušati raznovrsna jela spravljena od visokokvalitetnih namirnica naše središnje Istre. Organizator 8. Dana mednih delicija središnje Istre je, kao i prethodnih godina, Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizatori Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra”, Udruženje obrtnika Pazin i Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.

Gastronomska manifestacija najavljena je na konferenciji za medije na kojoj su sudjelovali direktorica TZ središnje Istre Sanja Kantaruti, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije Ezio Pinzan, načelnik Općine Lupoglav Franko Baxa, predsjednica Ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin Svetlana Buljan, predsjednik Udruge pčelara Lipa Pazin Tonči Ferenčić te vlasnica Boljunske konobe Ružica Zrinšćak.

Atraktivne menije, koji se sastoje od predjela, glavnog jela i deserta nudit će ugostiteljski objekti:

Agroturizam Stara Štala (Borut, Cerovlje): Makaruni u bijelom umaku s preljevom od meda – Restani krumpir, pečeno svinjsko meso u umaku od meda i sezonska salata – Palačinke sa skutom, grožđicama i medom 20 €.

Boljunska konoba (Boljun): Uštipci s gorgonzolom i mascarponeom preliveni medom i suhe kobasice – Svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa te prilog – Semifredo od mandolata s preljevom od meda 25 €.

Konoba Dišpet (Zajci, Pićan): Aperitiv medica, grilani mladi sir s orasima i medom – Pileća prsa curry s aromatičnim krumpirom – Flambirane jabuke 21 €.

Konoba-pizzeria 2. peron (Cerovlje): Mousse od domaće skute sa srebrnim medom na kremi od cuke sa štapićem lisnatog tijesta ili Papreni njoki na žlicu s pjenom od sira u papru, urbanim sirom, orasima, grožđicama i rakijom od kuša – Tagliata od ramsteka s krokante krumpirom u crnom vinu, urbanim sirom, karameliziranim sirupom od meda i kuša – Savarin od griza sa suhim voćem u medu i ariom od maslinovog ulja 35 €.

Tomažova konoba (Vošteni, Sveti Lovreč): Aperitiv dobrodošlice, hladni pijat istarskih delicija i skuta s medom – Njoki s pancetom i kobasicama u umaku od salvije i meda – Medena štrudla 27 €.

Restoran & pizzeria Tinjanski vijulin (Tinjan): Tinjanska uvertira (Istarska hladetina, ukiseljeni crveni luk s medom, namaz od pršuta, tostirani kruh) – Letuće i krumpir (marinirana pileća krilca, pire krumpir s pancetom i lišćem celera, umak od meda) – Dekonstrukcija pite od jabuka (Granny smith jabuka, crumble sa kokicama od ječma, gel od fermentiranog meda i jabuka, kuglica sladoleda od vanilije) 30 €.

Konoba Doma (Kranjci, Sveti Petar u Šumi): Prosciutto cotto na podlozi od jabuke i celera s preljevom od meda i crvenog papra – Svinjski but u umaku od meda, muškata i kuša, pire od krumpira sa sirom – Čokoladni mousse s rakijom medicom, preljevom od meda i orašastim plodovima 28€.

Dodatne informacije pronađite ovdje

 
HOK Obrtnik Plus
HOK Majstori ljepote
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.