Udruženje obrtnika Šibenik, sa svojim Cehom ugostitelja i turističkih djelatnika, organiziralo je za građane i goste grada Šibenika 20. jubilarni Uskrsni doručak. Zajedno s Turističkom zajednicom grada Šibenika i Gradom Šibenikom nastavlja se čuvanje naših običaja i jela koja se blaguju za Uskrs.
Na Uskrsni ponedjeljak, za bogati blagdanski stol prepun domaćih jela, od pogača, jaja, pršuta, sira, pancete i brojnih drugih namirnica i slastica, pobrinuli su se ugostitelji, članovi Udruženja obrtnika Šibenik koji su pripremili i omiljenu mega fritaju.
Šibenik je bio među prvim gradovima u Hrvatskoj koji je krenuo s organizacijom ove manifestacije.
"Zašto smo krenuli s ovim prije 20 godina? Da pokažemo našoj djeci kako su naši očevi, djedovi i bake blagovali za Uskrs. Vidimo da smo uspjeli u tome. Uspjeli smo i privući dobar dio gostiju koji dolaze u Šibenik zbog ovoga. Veseli nas što vidimo puno djece, oni su naša budućnost koja će nastaviti ovu tradiciju", kazao je Joso Smolić, predsjednik Udruženja obrtnika Šibenik.
Uskrsni doručak je, za sve građane i brojne strane i domaće goste, održan i u Rogoznici na sam Uskrs te u Skradinu na Uskrsni ponedjeljak.