Novosti

  • Novosti
  • 13. večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka

13. večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka


13. večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka U subotu 23. studenog 2019. godine u Velikom Trgovišću, u prostorijama Hotel&restorana "SE-MI", održana je 13. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka na kojoj su se okupili brojni članovi Udruženja i pozvani gosti. 

Večer je započela pozdravnim govorom predsjednika Udruženja Mire Čaržavca u kojem je iznio podatak da udruženje na području grada Zaboka i općine Veliko Trgovišće broji 343 obrta, te da je u 2019. godini osnovano 40 novih obrta dok je 20 obrtnika odjavilo svoje obrte. Osvrnuo se na rad udruženja koje osim svoje primarne zadaće da promiče i zastupa obrt i obrtništvo, ove godine je izvelo radove na rekonstrukciji centralnog grijanja i  sanaciji krovišta, sudjelovalo na humanitarnim akcijama i animiralo članstvo organizacijom dvaju izleta, te je pokrenulo u suradnji s Gradom Zabokom projekt promocije obrtničkih zanimanja za  2020. godinu. Na kraju zahvalio je na suradnji i potpori Gradu Zaboku, Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije, Krapinsko-zagorskoj županiji i prijateljskom Udruženju obrtnika grada Zagreba.
U ime gradonačelnika grada Zaboka prisutne je pozdravila njegova zamjenica Valentina Đurek, te im zahvalila što svojim radom pomažu razvoju grada Zaboka i cijele Krapinsko-zagorske županije, a Udruženju pružila punu potporu u najavi i realizaciji projekta promocije obrtništva.

Na večeri svog matičnog Udruženja skupu se obratio predsjednik OKKZŽ-e i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Davor Pleško koji je pohvalio rad Udruženja te naglasio potrebu zajedničkog djelovanja kako bi se riješila problematika deficitarnih zanimanja.
U ime HOK-a prisutne je pozdravio i zahvalio na pozivu potpredsjednik HOK-a Damir Židanić.
Pozivu udruženja odazvao se i župan KZŽ-e, Željko Kolar koji je svojim dolaskom uveličao ovaj skup i iskazao podršku radu udruženja. U svojem obraćanju osvrnuo se na uspješnu suradnju obrtničke komore i županije u realizaciji promocije obrtničkih zanimanja po svim  osnovnim školama naše županije, realizaciji dodjele stipendija u iznosu od 500,00 kn mjesečno učenicima za čak deset deficitarnih  zanimanja, te višegodišnjoj uspješnoj suradnji na nizu zajedničkih projekata. 

U svečanom dijelu večere dodijeljena su priznanja prisutnim obrtnicima s dugogodišnjim radom u obrtništvu. 
Za 25 godina rada priznanje OKKZŽ-e primili  su Vesna Blažićević vlasnica obrta Trgovina "AURORA iz Zaboka, Mario Očić vlasnik obrta OČIĆ - zavarivanje, obrada metala i trgovina iz Martinišća, Dražen Petek vlasnik obrta PETEK  autoelektrika i trgovina iz Zaboka, Mladen Sinković vlasnik obrta Stolarija "SINKOVIĆ" iz Mrzlog Polja, Slavko Vrček vlasnik obrta VRČEK obrt za vulkanizerske usluge iz Zaboka i  Darko Dominko vlasnik obrta "DOMINO", komunikacijska oprema, ugostiteljstvo i posredovanje iz Dubrave Zabočke.
Za 30 godina rada priznanje su primili Jadranka Šipek vlasnica obrta Kemijska čistiona "ŠIPEK" iz Zaboka, Zdenkica Žnidarec vlasnica obrta "SAN" modni frizerski salon iz Dubrovčana i Petar Knezić vlasnik obrta SOBOSLIKAR I LIČILAC iz Zaboka. Za 35 godina rada priznanje je dodijeljeno Franji Megliću vlasniku obrta STOLARSKA RADIONICA iz Dubrovčana. Juraj Celjak je 1969. godine otvorio obrt za prijevoz robe. 2017. godine vlasništvo nad obrtom preuzima sadašnji vlasnik sin Miljenko Celjak kojemu je dodijeljeno  priznanje za 50 godina rada obiteljskog obrta CELJAK obrt za transport i trgovinu  iz Zaboka.
Za doprinos u radu udruženja Zahvalnice su primili Tihomir Vrabec i Darko Dominko.
Svečani skup svojim prisustvom uveličali su i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Mirza Šabić, predsjednik Obrtničke komore Karlovačke županije Darko Stanković, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Antun Trojnar, predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije, te predstavnici Zagrebačke banke i Zagorske kreditne unije.
 
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.