Novosti

  • Novosti
  • Završio prvi ispitni rok za buduće mentore u licenciranim obrtima i poduzećima

Završio prvi ispitni rok za buduće mentore u licenciranim obrtima i poduzećima


U područnim obrtničkim komorama Varaždinske, Primorsko-goranske, Zadarske, Splitsko-dalmatinske i Istarske županije proveden je prvi ispitni rok iz ispita kojim se dokazuje osnovno znanje o poučavanju učenika na naukovanju. Ispit se sastojao od pisanog testa i praktičnog dijela, odnosno demonstracije postupka poučavanja i vrednovanja učenika na određenom radnom zadatku. Također, kandidati su imali priliku prvi put pisati test s novim pitanjima iz područja osnovnih znanja o poučavanju učenika na naukovanju, a koja je Hrvatska obrtnička komora izradila u sklopu Erasmus+ projekta Master 4.0: unaprjeđenje majstorskih ispita.

Na prvi ispitni rok prijavilo se 30 kandidata od kojih je 27 uspješno položilo ispit. Polaganjem ispita i stečenim uvjerenjem o položenom ispitu kandidati su ostvarili prvi uvjet za pokretanje postupka izdavanja licencije za prijem naučnika na naukovanje u obrtima i tvrtkama koje nemaju osobu s položenim majstorskim ispitom u zanimanju za koje traže licenciju.

Ovim putem bismo htjeli čestitati kandidatima na uspješnom polaganju ispita te izraziti zahvalnost što su odlučili postati mentori naučnicima i prenositi svoja znanja na mlade naraštaje. Prenošenjem svojeg znanja naučnicima podučit će ih da jednog dana postanu kvalitetni radnici ili samostalni obrtnici što je konačni cilj kvalitetnog strukovnog obrazovanja koje provode kompetentni mentori iz gospodarstva. Svim kandidatima koji su položili želimo puno uspjeha u radu s naučnicima, a ostale zainteresirane pozivamo da se informiraju o ispitu te se prijave za ispit putem sljedeće poveznice:

https://obrazovanje.hok.hr/

Ljetni ispitni rok održat će se okvirno od sredine svibnja do kraja lipnja 2021. godine, a za sve dodatne informacije možete kontaktirati područne obrtničke komore u županijama u kojima ćete polagati ispit.
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.