Novosti

  • Novosti
  • Završeno natjecanje učenika srednjih strukovnih škola „WorldSkills Croatia 2022....

Završeno natjecanje učenika srednjih strukovnih škola „WorldSkills Croatia 2022.“


U pet paviljona Zagrebačkog velesajma održan je „WorldSkills Croatia 2022.“ – najveće natjecanje učenika srednjih strukovnih škola. Ukupno 360 najboljih učenika iz 200 strukovnih škola, uz mentorstvo 500-tinjak nastavnika, natjecalo se u 40 disciplina. Organizator manifestacije je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Natjecateljske discipline obuhvaćale su različita zanimanja – od tradicionalnih struka poput frizerstva, zidarstva, kuharstva, preko suvremenih – administracije IT sustava i pomorske nautike, pa do interdisciplinarnih disciplina poput robotike. Cilj događaja je popularizacija strukovnog obrazovanja, a zanimljivost ove godine je bila da su učenici osnovnih škola prilikom posjeta Velesajmu ovih dana imali mogućnost isprobati svoje vještine u svim disciplinama.

Strukovno obrazovanje usmjereno je na gospodarstvo te ovakav događaj služi i kao platforma za povezivanje s poslodavcima, istaknuo je ravnatelj Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Mile Živčić, napominjući kako se broj partnera koji je prepoznao značaj ovog događanja povećava se iz godine u godinu. Među redovitim partnerima natjecanja je i Hrvatska obrtnička komora koja redovito podržava ovakav način promoviranja strukovnih zanimanja.

"WorldSkills Croatia" natjecanja dosad je podržalo više od 70 gospodarskih subjekata koji imaju priliku povezati se sa strukovnim školama, promovirati svoje proizvode i usluge te pronaći svoje buduće zaposlenike. Sudjelovanjem u ovoj aktivnosti poslodavci iskazuju društvenu odgovornost za razvoj obrazovnoga sustava, a sudjelovanje predstavnika gospodarstva jedan je od načina da se postigne dugoročni cilj - povećanje zapošljivosti učenika koji završavaju strukovne škole.

Natjecanje je završilo proglašenjem pobjednika i dodjelama nagrada „Faust Vrančić“ osvajačima prva tri mjesta u svim disciplinama. Popis dobitnika po disciplinama nalazi se na sljedećoj poveznici: https://worldskillscroatia.hr/rezultati/.
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.