Novosti

  • Novosti
  • Potpisan sporazum o suradnji između Hrvatske obrtničke komore i Veleučilišta u P...

Potpisan sporazum o suradnji između Hrvatske obrtničke komore i Veleučilišta u Požegi


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

U organizaciji Hrvatske obrtničke komore, Obrtničke komore Požeško-slavonske županije, Grada Požege i Udruženja obrtnika Požega jučer je u Gradskoj vijećnici održan Obrtnički forum koji je već tradicionalno dio požeškog „Vincelova“ i projekta „Zeleno – plavo“.

Forumu su uz predsjednika Hrvatske obrtničke komore Dragutina Ranogajca prisustvovali i gradonačelnik Grada Požege Darko Puljašić i njegovi zamjenici, Robert Pende, pomoćnik ministra turizma RH Garija Cappellija, Mario Puntarić, direktor HEP Opskrbe, Luka Balenović, predsjednik HGK Požega, Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško - slavonske županije, Mile Golić, predsjednik Udruženja obrtnika Požega te brojni predstavnici obrtničkih komora i udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske. Glavna tema razgovora bio je razvoj kontinentalnog turizma za čiji razvoj je potrebna edukacija, kao i strateška pomoć u održivom razvoju. Bila je to prilika i za potpisivanje sporazuma o suradnji između Hrvatske obrtničke komore i Veleučilišta u Požegi predmet kojega je utvrđivanje međusobne suradnje na svim područjima od zajedničkog interesa.

- Veselim se što smo opet u Požegi u sklopu manifestacije „Zeleno-plavo“ jer Hrvatska obrtnička komora želi da ova manifestacija uspije, da povežemo zelenu i plavu brazdu i da na neki način omogućimo svima onima koji imaju kvalitetan proizvod da ga mogu plasirati upravo na Jadranu. Korak dalje u ovoj suradnji je suradnja Komore i Veleučilišta u Požegi čemu se posebno veselim jer smo došli do zaključka da bi dodatno obrazovanje svih onih koji žele raditi u turizmu moglo napraviti jedan iskorak, učiniti da ti ljudi steknu dodatna znanja i izvrsnost. – rekao je Dragutin Ranogajec, predsjednik Hrvatske obrtničke komore.

U ime Veleučilišta u Požegi sporazum je potpisala prodekanica za nastavu dr.sc. Brankica Svitlica

- Veleučilište u Požegi trenutno je u izradi dva nova studijska programa, jedan od njih je gastroenologija. Za taj smo studijski program već izradili nacrt, a Hrvatsku obrtničku komoru smatramo strateškim partnerom od kojega ćemo dobiti inpute s terena, korisne prijedloge kako bi taj studij učinili što kvalitetnijim i primamljivijim za studente koji će ga upisati i prilagoditi tržištu rada. Tematski će se odnosi na razvoju ruralnog turizma, a u okviru toga provodit će se obrazovanje za proizvodnju hrane i pića na OPG-ima, usluživanje, plasiranje i marketing u turizmu. – rekla je dr.sc. Svitlica.

Zadovoljstvo suradnjom izrazio je i domaćin foruma, gradonačelnik Darko Puljašić.

- Vjerujem da će i ovaj susret rezultirati dobrim idejama i da ćemo shvatiti kako jedino zajedno, prenoseći jedni drugima znanja i vještine koje imamo, objediniti cijelu Hrvatsku. Tako ćemo pomoći onim područjima kojima nedostaje bilo radne snage, kvalitetnog proizvoda ili obrazovanog kadra. Imamo puno prirodnog bogatstva za ponuditi, no važniji je onaj izvrstan ljudski potencijal kojega imamo. – rekao je gradonačelnik Puljašić.

Na sudjelovanju u projektu svim sudionicima zahvalio je Anto Bilobrk, predsjednik Obrtničke komore Požeško-slavonske županije.

IZVOR: Grad Požega
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.