Novosti

  • Novosti
  • Održano 65. Prvenstvo obrtničkih kuglačkih klubova Republike Hrvatske

Održano 65. Prvenstvo obrtničkih kuglačkih klubova Republike Hrvatske


dfsdNa Malom Lošinju, 16. i 17. listopada održano je Prvenstvo obrtničkih i zanatlijskih kuglačkih klubova Republike Hrvatske. Pod strogim mjerama uz osam naputaka Civilnog Stožera zaštite i pod odobrenjem lokalne gradske uprave održano je prvenstvo koje je sa 65 godina neprekidne tradicije postalo najdugovječnija sportska priredba u Republici Hrvatskoj.

Nastupilo je 10 klubova iz cijele države i to u natjecanju: pojedinac žene i muškarci, parovi žene i muškarci te ekipno žene i muškarci. Najbolja pojedinka za 2020. godinu je Andreya Alpeza iz KK Obrtnik Torbar, Zagreb, s 571 srušenim čunjem, druga je Vesna Križanić iz KK Nada Karlovac s 543 čunja i treća Sanja Majhen iz KK Obrtnik Torbar s 532 srušena čunja. U kategoriji muški pojedinac najbolji je bio Željko Milinković iz KK Obrtnik Torbar s 572 srušena čunja, drugi njegov klupski kolega Antun Štimac s 536 čunja, a treći Ante Marić iz OKK Primorsko goranske županije. U natjecanju parova za žene prvo mjesto su osvojile Andreya Alpeza i Dijana Smoljo iz KK Obrtnik Torbar s 508 srušenih čunjeva, druge su bile klupske kolegice Željka Gašperi i Elizabeta Cicigoj s 497 čunjeva i treće Sandra Pehnec i Tatjana Balog iz OK Koprivnica.

U muškoj konkurenciji parove su osvojili Darko Janeš i Dražen Dujmović iz KK Obrtnik Požega s 539 čunjeva, drugi su bili Stjepan Pongrac i Vladimir Gašpert iz KK obrtnik Torbar s 520 čunjeva i treći njihovi klupski kolege Ivica i Željko Kulfa s 519 srušenih čunjeva. Ekipno žene osvojile su kuglačice KK Obrtnik Torbar s 599 srušenih čunjeva, samo dva više od drugoplasiranih OK Koprivnica 597 čunjeva, dok su treće bile kuglačice KK Obrtnik Đakovo s 510 srušenih čunjeva. U muškom ekipnom prvenstvu prelazni pehar osvojili su kuglači KK Obrtnik Torbar s 957 srušenih čunjeva, drugi su bili obrtnici OK Primorsko goranske županije s 867 čunjeva i treći OKK Nada Karlovac s 854 srušena čunja. Najstariji igrač je Marjan Sekušak (1944.) iz Zanatlije Zagreb, koji aktivno sudjeluje pedesetak godina, najmlađa sudionica je Sanja Majhen, a posebna nagrada dodijeljena je Štefici Lovrinčić iz KK Obrtnik Đakovo.

„Zahvalio bih se prije svega sudionicima, obrtnicima kuglačicama i kuglačima koji su imali hrabrosti nastupiti na ovom specifičnom prvenstvu, kao i Organizacijskom odboru na trudu i upornosti koji su pokazali u poštivanju mjera i preporuka nadležnih institucija, kako bi sve prošlo u redu.
Posebna zahvala ide Hrvatskoj obrtničkoj komori kao glavnom pokrovitelju 65. Igara, Obrtničkoj Komori Zagreb, Udruženju obrtnika grada Zagreba, Udruženju trgovaca Zagreb kao i brojnim sponzorima kolegama obrtnicima na potpori u organizaciji Prvenstva. Izaslanik predsjednika HOK-a Dragutina Ranogajca bio je potpredsjednik Dalibor Kratohvil koji je otvorio Prvenstvo, ali i sudjelovao kao natjecatelj, na čemu mu posebno zahvaljujemo. Zahvalu moramo uputiti i Mariju Kamaliću, predsjedniku Udruženja obrtnika Cres-Lošinj na logističkoj potpori. U nadi da ćemo iduće Prvenstvo dočekati sa što manje problema, a s time i više sudionika u normalnijim uvjetima, sportski pozdrav i hvala svima!“, izjavio je Miljenko Vuk, predsjednik organizacijskog odbora.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.