Novosti

  • Novosti
  • Održana radionica za uvođenje mehanizama ranog upozoravanja malih i srednjih pod...

Održana radionica za uvođenje mehanizama ranog upozoravanja malih i srednjih poduzetnika u Republici Hrvatskoj


Održana radionica za uvođenje mehanizama ranog upozoravanja malih i srednjih poduzetnika u Republici HrvatskojProjektom „Early Warning“ pružat će se konkretna podrška obrtnicima koji se susretnu s mogućim poteškoćama u poslovanju

Ako se poslovna kriza prepozna u ranom stadiju te se poslovnom subjektu pruži pomoć i podrška kako bi iz iste izašao, velika je vjerojatnost da će tu poslovnu krizu i prebroditi. Upravo na ovo se oslanja projekt „Early Warning“ kojim će se uspostavljati mehanizmi te osiguravati alati ranog upozoravanja. 

Njime će se obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima omogućiti rano otkrivanje teškoća u poslovanju te će im se osigurati savjeti, podrška i  stručna pomoć za izlaz iz krize. Na razini Europske unije projekt „Early Warning“  već je dao rezultate. Naime, od 2017. do 2019. godine u tzv. „prvom valu“ mehanizmi ranog upozoravanja uspostavljeni su u četiri države članice: Poljskoj, Španjolskoj, Italiji i Grčkoj te je njime obuhvaćeno više od 2500 malih i srednjih poduzeća.  

„Drugim valom“ uz Finsku, Litvu i Sloveniju obuhvaćena je i Hrvatska. Prepoznajući važnost i korisnost za obrtnike, Hrvatska obrtnička komora uključila se u ovaj projekt te tim povodom u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta i Hrvatskom gospodarskom komorom organizirala radionicu „Uspostava Early Warning mehanizama u Hrvatskoj – radionica za konzultante“.

Za provođenje ciljeva projekta „Early Warning“ stručnjaci – konzultanti najvažnija su karika. Na radionici se govorilo se o načinu rada konzultanata te o primjerima dobre prakse iz zemalja Europske unije koje već provode ovaj značajan projekt. Hrvatskoj će u procesu uspostave mehanizma na raspolaganju biti mentorska organizacija iz Danske. Pružanje konzultantskih usluga predstavio je Bent Aage Madsen iz Danske te  konzultantice iz Grčke, Popi Vasilaki i Evangelia Daratsanou.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.