Novosti

  • Novosti
  • Održan četvrti sastanak partnera projekta Erasmus+ SeasonReady

Održan četvrti sastanak partnera projekta Erasmus+ SeasonReady


season readyU prostorijama Instituta za turizam održan je 13. i 14. lipnja 2019. četvrti sastanak partnera projekta Erasmus + KA2 SeasonReady. Partneri su predstavili rezultate pilotiranja materijala za osposobljavanje sezonskih radnika u partnerskim državama- Hrvatskoj, Grčkoj i Italiji.

Trening mentorstva za vlasnike i upravitelje malih i srednjih hotela i ugostiteljskih objekata održan je u Hrvatskoj 20. svibnja 2019. u Obrtničkoj komori Primorsko-goranske županije, nakon čega je organizirano pilotiranje materijala za osposobljavanje sezonskih radnika za zanimanje poslužitelj jela i pića u hotelu Mali raj u Opatiji.

Osim toga partneri su raspravljali o izradi Vodiča s preporukama ključnim dionicima za čiju je izradu zadužena Hrvatska obrtnička komora. Vodič će se izraditi do kraja listopada 2019. te će se sadržavati nacionalne, ali i općenite preporuke zašto bi se trebao usvojiti sustavan pristup osposobljavanju sezonskih radnika, poput onog koji je razvijen u projektu SeasonReady.

Projekt se provodi od rujna 2017., a završava u prosincu 2019. Opći cilj projekta SeasonReady je unaprijediti konkurentnost ugostiteljskog i turističkog sektora poticanjem produktivnosti, profesionalizma i učinkovitosti sezonske radne snage putem razvoja i implementacije programa učenja na radnom mjestu koji bi udovoljio potrebama poslodavaca i radnika.

 

seasonready

eu zastava