Novosti

  • Novosti
  • Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije prilika je za unaprjeđenje položaja...

Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije prilika je za unaprjeđenje položaja obrtništva


Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije prilika je za unaprjeđenje položaja obrtništva
Izvor: Obrtnička komora za München i Gornju Bavarsku

Hrvatska obrtnička komora uključila se u aktivnosti vezane uz predstojeće predsjedavanje.

Prvu polovicu 2020. godine obilježit će hrvatsko predsjedavanje Vijećem Europske unije. Kako je jedna od prioritetnih premisa u periodu predsjedavanja održivo i uključivo gospodarstvo, otvara se jedinstvena prilika za promociju i snažnije zastupanje hrvatskih interesa. Prilika je to za bolje pozicioniranje i unaprjeđenje hrvatskog obrtništva, kako bi se iskoristio puni potencijal europskog tržišta.

Stoga se Hrvatska obrtnička komora već uključila u aktivnosti vezane uz hrvatsko predsjedavanje, pa će se tako 14. studenog upravo u prostorijama HOK-a održati sastanak predsjedništva Europskog gospodarskog i socijalnog odbora (EGSO), a nakon sastanka slijedi konferencija „Demografski izazovi u Europskoj uniji“ koju će otvoriti predsjednik Europskog gospodarskog i socijalnog odbora Luca Jahier, a uvodnu riječ će održati ministrica demografije, mladih i socijalne politike Republike Hrvatske Vesna Bedeković.

Delegacija Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednikom Dragutinom Ranogajcem danas sudjeluje na Hrvatskom gospodarskom danu u Münchenu, kojeg organizira Obrtnička komora Münchena i Gornje Bavarske. Ove dvije komore imaju dugogodišnju uspješnu suradnju, a današnji radni posjet usmjeren je na intenziviranje gospodarskih aktivnosti kao i razmjenu primjera dobrih praksi u području obrtništva.

Također, danas je glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore Violeta Jelić na sastanku EGSO-a u kategoriji za malo i srednje poduzetništvo, obrt i obiteljski posao održala izlaganje na temu „MSP za vrijeme predsjedavanja Hrvatske Vijećem EU“.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.