Novosti

  • Novosti
  • Glavna tajnica HOK-a na sastanku s ministrom vanjskih poslova RH

Glavna tajnica HOK-a na sastanku s ministrom vanjskih poslova RH


Glavna tajnica u EGSO-uMinistar vanjskih poslova Republike Hrvatske, Gordan Grlić Radman, povodom predsjedanja Republike Hrvatske Vijećem Europske unije, posjetio je Europski gospodarski i socijalni odbor, razgovarao s članovima i članicama iz Republike Hrvatske te podržao intenzivan rad predstavnika grupe poslodavaca i ostalih skupina Odbora na kreiranju okvira za usmjeravanje i osnaživanje europskog gospodarstva.

Potpredsjednica Grupe poslodavaca i glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore, Violeta Jelić, s ministrom i ostalim članovima razgovarala je o mišljenjima koje EGSO izrađuje na zahtjev Vlade RH i nadolazećim događanjima koje organiziraju predstavnici EGSO-a u Republici Hrvatskoj. Grlić Radman je članovima Europskog gospodarskog i socijalnog odbora predstavio prioritete europskog predsjedanja i dao punu podršku u planiranju aktivnosti vezanih uz uključivo, održivo i snažno gospodarstvo Republike Hrvatske, ali i Europske unije.

Ministar je također najavio blisku suradnju s Odborom u sljedećih šest mjeseci i pojačan rad na provedbi Europskog stupa socijalnih prava u svrhu smanjenja socioekonomskih nejednakosti i negativnih demografskih trendova unutar EU. Članovi EGSO-a suglasni su u tome da „Europa koja štiti“ predstavlja Europu koja radi na snižavanju stope siromaštva, nejednakosti i diskriminacije, što su preduvjeti sigurnog i stabilnog okruženja koje garantira ekonomski rast.       
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.