Novosti

  • Novosti
  • Erasmus + Master 4.0: Hrvatska obrtnička komora započela novi projekt za unaprje...

Erasmus + Master 4.0: Hrvatska obrtnička komora započela novi projekt za unaprjeđenje majstorskih ispita


Erasmus + Master 4.0: Hrvatska obrtnička komora započela novi projekt za unaprjeđenje majstorskih ispitaU Ljubljani je 10. i 11. listopada održan prvi transnacionalni projektni sastanak u sklopu projekta Erasmus + Master 4.0: Unaprjeđenje majstorskih ispita. Koordinator projekta je Hrvatska obrtnička komora, koja projekt provodi s partnerima iz Hrvatske (Visoko učilište Algebra), Slovenije (Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije), Sjeverne Makedonije (Zanatska komora Skopje, udruga Sretan Život) i Crne Gore (Zanatsko-preduzetnička komora Crne Gore). 

Cilj projekta je unaprijediti pripremu i provedbu majstorskog ispita unaprjeđenjem ispitnih pitanja i programa te uvođenjem online platforme za pripremu i provedbu majstorskog ispita. S obzirom da se majstorski ispiti sastoje od 4 dijela u svim partnerskim državama, partneri će zajednički raditi na unaprjeđenju programa i pitanja, a posebno za opće dijelove ispita koji su slični u svim partnerskim državama. Osim toga, partneri će raditi na unaprjeđenju stručno-teorijskih dijelova ispita za pojedina zanimanja.

Erasmus + Master 4.0Paralelno će se odvijati aktivnost izrade online platforme za pripremu i polaganje dijela, koja će imati i poseban dio koji će biti otvoren javnosti, kako bi se što više ljudi moglo upoznati s majstorskim ispitom. Prvi ispiti putem ove platforme provest će se u 2021. godini. Projektom će se, osim unaprjeđenja samih ispita, ojačati kapaciteti institucija koje ispite provode.

Projekt traje 28 mjeseci, a s provedbom je počeo 1. rujna 2019. Ukupni iznos odobrenih bespovratnih sredstava iznosi 215.870,00 EUR.

Osim u okviru ovog projekta Hrvatska obrtnička komora unaprjeđuje majstorske ispite i putem organizacije seminara za članove ispitnih komisija za majstorske ispite za praktični dio ispita. Provedba seminara započela je ove godine, a do sad je održano ukupno 5 seminara.

Eu Flag Co Founded
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.