Novosti

  • Novosti
  • "Buđenje prirode“ – besplatna online radionica za cvjećare u organizaciji HOK a

"Buđenje prirode“ – besplatna online radionica za cvjećare u organizaciji HOK-a


Hrvatska obrtnička komora i Sekcija cvjećara HOK-a organiziraju besplatnu online radionicu naziva „Buđenje prirode“, koja će se održati 21. ožujka 2021. s početkom u 11:00 sati.

Tema radionice je proljetno ukrašavanje različitih cvjetnih aranžmana, s naglaskom na korištenju prirodnih materijala, inspiriranih proljećem, buđenjem prirode i nadolazećim blagdanom Uskrsa.

Tijekom radionice renomirane hrvatske cvjećarke upoznat će vas s vrstama boja i njihovim pravilnim korištenjem, primjenom najnovijih tehnika izrade, pravilima darivanja cvijeća, održavanjem rezanog cvijeće te ostalim savjetima koji će vam pomoći da vaši proljetni cvjetni aranžmani budu u skladu s trendovima.

Radionica je praktičnog karaktera i sudionicima daje mogućnost vidjeti izradu aranžmana od početka do finalnog proizvoda.

Radionicu će voditi:

  • Blaženka Omrčanin, priznata vlasnica cvjećarskog obrta te članica sekcije cvjećara Hrvatska obrtničke komore.
  • Suzana Lonjak, hrvatska predstavnica na Europskom natjecanju cvjećara te dugogodišnja vlasnica cvjećarskog obrta
  • Rafaela Petrinić, predsjednica Sekcije cvjećara Zagrebačke županije, asistentica predstavnice na Europskom prvenstvu cvjećara

Na radionici će aktivno sudjelovati i Irena Kovačić, predsjednica Sekcije cvjećara HOK-a te Edita Merćep, predsjednica Sekcije cvjećara Udruženja Split te članica organizacijskog tima Splitskog praznika cvijeća.

Sudionici radionice bit će i predstavnici tvrtki Smithers-Oasis te Maxterra Deco iz Zagreba i Web Flowers d.o.o., ujedno i sponzori radionice „Buđenje prirode“, koji će predstaviti novitete u svojoj ponudi i na tržištu te trendovima u struci.

Online radionicu imat ćete priliku pratiti uživo na Facebook i YouTube kanalima Hrvatske obrtničke komore.

Facebook: https://www.facebook.com/HrvatskaObrtnickaKomora

YouTube: https://www.youtube.com/user/HOKhr

Veselimo se Vašem sudjelovanju te se nadamo da ćemo bojama i ljepotom cvijeća unijeti dašak proljeća u Vaše domove te Vam dati inspiraciju za svakodnevno poslovanje. 

O PREDAVAČICAMA

  • Suzana Lonjak, hrvatska predstavnica na Europskom natjecanju cvjećara te vlasnica cvjećarskog obrta Mozaik cvjetnog dizajna iz Osijeka

„Kroz godine pohađala sam edukacije poznatih svjetskih majstora cvjećarske struke i bila sudionik raznih natjecanja florista na kojima sam osvojila mnoge nagrade.

Ovaj krasan posao kojim se bavim više od 25 godina za mene je prava umjetnost, kao što je i slikanje kojim se bavim u slobodno vrijeme.

Pobjednica sam posljednjeg održanog državnog natjecanja cvjećara Hrvatske i pripremam se za Europsko natjecanje florista u Poljskoj.“

  • Blaženka Omrčanin, priznata vlasnica cvjećarskog obrta te članica sekcije cvjećara Hrvatska obrtničke komore iz Vinkovaca, vlasnica cvjećarnice Frezija

„Završila sam poljoprivrednu šumarsku školu u Vinkovcima za zvanje vrtlar nakon čega počinjem raditi u struci. Sad već davne 1993. godine otvaram vlastiti obrt. Svoje znanje sam usavršavala na seminarima i radionicama koje su vodili priznati cvjetni dizajneri popout Gregora Lerscha, Neila Whittakera, Araika Galstyana te mnogih drugih.

Cvjećarima je edukacija jako važna, a različiti su načini stjecanja znanja – preko stručne literature do obilaska međunarodnih sajmova koji prate najnovije trendove. Moja ljubav prema ovom poslu rezultirala je brojnim priznanjima struke. “

  • Rafaela Petrinić, predsjednica Sekcije cvjećara Zagrebačke županije, asistentica predstavnice na Europskom prvenstvu cvjećara

„Za ovo zanimanje opredijelila sam se već u srednjoj školi i stekla zvanje cvjećara. Brojne radionice pomogle su mi da usavršim interpretaciju i demonstraciju cvjetnih dekoracija, kako bih mogla ispuniti svaku želju klijenata. Radujem se našem seminaru naziva „Buđenje prirode“, koji će mi dati priliku da s kolegama podijelim svoja znanja.
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.