Novosti

  • Novosti
  • 33 profesionalca i 89 učenika pokazalo vještine i znanje na „Majstorima ljepote ...

33 profesionalca i 89 učenika pokazalo vještine i znanje na „Majstorima ljepote 2024.“ – donosimo cjelovite rezultate


Prvi „Majstori ljepote 2024._Dani frizera i kozmetičara HOK-a“ okupili su od 8. do 10. ožujka 2024. godine više od 300 predstavnika struke na Zagrebačkom Velesajmu. Održan je zanimljiv panel na temu stanja u struci, predavanja o poticajima za naukovanje te  potrebama preventivnih pregleda i uključenja struke u osvještavanje klijenata o njihovoj važnosti. Zahvaljujući suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo „Andrija Štampar“, posjetiteljice su tijekom događanje mogle besplatno napraviti mamografski pregled.

U sklopu događanja je održano Školsko natjecanje frizerskih škola Hrvatske u kojima je u tri kategorije sudjelovalo 89 učenika iz 26 škola. U kategoriji „Valovita frizura“ zlato, srebro i broncu su odnijeli učenici Obrtničke škole Gojka Matuline iz Zadra, Srednje škole Ivan Švear iz Ivanić-Grada i Srednje škole Dugo Selo, dok su pobjednici u kategoriji  „Izbrijavanje do kože“ došli iz zadarske Obrtničke škole Gojka Matuline (zlato), Srednje škole Jure Kaštelan iz Omiša (srebro) i Srednje škole Ban Josip Jelačić iz Zaprešića (bronca). Učenici Industrijske obrtničke škole Slatina, Gospodarske škole Čakovac i SSŠ Varaždin odnijeli su prve tri medalje u kategoriji „Romantična vjenčana frizura“.

Cjelovite rezultate Školskog natjecanja frizerskih škola možete pronaći u dokumentu na dnu stranice.

Na Državnom natjecanju za frizere i kozmetičare sudjelovalo je 33 natjecatelja u devet kategorija iz cijele Hrvatske, o njihovoj vještini odlučivao je jak međunarodni žir sastavljen od sudaca iz Engleske, Crne Gore i Hrvatske, a o pobjednicima u tri kategorije odluku je donio osobno i Farrukh Shamuratov.

Cjelovite rezultate Državnog natjecanja za frizere i kozmetičare možete pronaći u dokumentu na dnu stranice.Preuzimanja
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

HOK – Vaš izvor informacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.