Novosti

  • Novosti
  • Podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvola za boravak i rad elektroničkim putem

Podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvola za boravak i rad elektroničkim putem


Podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvola za boravak i rad elektroničkim putemUzimajući u obzir potrebe tržišta rada u Republici Hrvatskoj, Ministarstvo unutarnjih poslova posljednjih godinu dana poduzima značajne aktivnosti kako bi se ubrzao postupak izdavanja dozvola za boravak i rad.

U cilju rasterećenja poslodavaca, ali i smanjenja gužvi u prostorijama policijskih uprava odnosno postaja, poslodavci su od 15. travnja 2019. u mogućnosti podnijeti zahtjeve za dozvole za boravak i rad iz kvote elektroničkom poštom na posebno formirane mail adrese svih policijskih uprava te pojedinih policijskih postaja identificiranih na osnovu povećanog broja zahtjeva za izdavanje dozvola za boravak i rad. Poslodavci koji žele i dalje mogu podnositi zahtjeve za izdavanje dozvole za boravak i rad iz kvote osobno u policijskim upravama odnosno u policijskim postajama.

Detaljnije informacije o podnošenju zahtjeva za izdavanje dozvole za boravak i  rad mogu se pronaći na stranicama Ministarstva unutarnjih poslova pod rubrikom građani/moji dokumenti/stranci (https://mup.gov.hr/stranci-333/333).

Uputu za elektroničko podnošenje zahtjeva za izdavanje dozvole za boravak i rad i mail adrese možete pronaći i u priloženoj Uputi za poslodavce.Preuzimanja

Naziv datoteke
Uputa za poslodavce.pdf 341.05 KBhumanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.