Novosti

  • Novosti
  • „Počinju 9. Dani mednih delicija: Jela obogaćena pčelinjim proizvodima u konobam...

„Počinju 9. Dani mednih delicija: Jela obogaćena pčelinjim proizvodima u konobama po promo cijenama“


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Gastronomska manifestacija Dani mednih delicija središnje Istre, koja se od 8. do 28. veljače održava u sedam ugostiteljskih objekata, u svom devetom izdanju, najavljena je  5. veljače  na  konferenciji za novinare održanoj u „Konobi Doma“  u Svetom Petru u Šumi.  Ugostitelji će tijekom tog razdoblja nuditi razne delicije obogaćene pčelinjim proizvodima, kao uvertiru u međunarodnu  manifestaciju  „Dani meda“ koja se 28. veljače i 1. ožujka održava u Pazinu. Izvrsna je to promocija ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin, obogaćivanje ponude u predsezoni, te zadovoljstvo  gostiju  koji posjećuju i konzumiraju  ugostiteljsku ponudu po promotivnim cijenama.

Dani mednih delicija idealna su prilika da se namirnicu kojom se inače osnažuje imunitet u doba sezonskih virusa i bakterija, med, kuša u kombinaciji tradicionalnih istarskih jela. Program zimske manifestacije predstavili su predsjednik TZ središnje Istre Goran Hrvatin, predsjednica ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Pazin Svetlana Buljan, tajnica Udruženja obrtnika Pazin Alison Merlić, predsjednik Udruge pčelara Lipa Pazin Tonči Ferenčić te vlasnik Konobe Doma Mihael Budak.

Cilj ove manifestacije promocija je gastronomske ponude središnje Istre u predsezoni te daljnje povezivanje OPG-ova, u ovom slučaju prije svega pčelara, i ugostitelja s područja TZ središnje Istre i Udruženja obrtnika Pazin , a sve kako bi gosti mogli kušati raznovrsna jela spravljena od visokokvalitetnih namirnica središnje Istre. Poželjna je prethodna najava.

Atraktivni meniji sastoje se od predjela, glavnog jela i deserta u sedam ugostiteljskih objekata. Agroturizam Stara Štala, Borut, Cerovlje nudit će makarune u bijelom umaku od vrhnja i dvije, tri vrste sira, s preljevom od meda, potom restani krumpir, pečeno svinjsko meso s umakom od meda, sezonsku salatu i palačinke sa skutom, grožđicama i medom po cijeni od 22 eura. Boljunska konoba, Boljun, priprema uštipke s gorgonzolom i mascarponeom prelivene medom i suhe kobasice, zatim svinjski file s umakom od meda i balzamičnog octa te prilog Semifredo od mandolata s preljevom od meda, za 27 eura.

Konoba Dišpet, Zajci, Pićan nudi aperitiv dobrodošlice, zapečeni mladi sir s medom, pileća prsa curry s medom i pikantnom rižom te pohani sladoled s medom po cijeni od 26 eura. Na meniju Konobe-pizzerije 2. peron, Cerovlje, su mousse od domaće skute i parmezana sa srebrnim medom na kremi od cuke sa štapićem lisnatog tijesta ili papreni njoki na žlicu sa pjenom od sira u papru, urbanim sirom, orasima, grožđicama i rakijom od kuša, potom tagliatta od ramsteka s krokante krumpirom u crnom vinu, urbanim sirom, karameliziranim sirupom od meda i kuša te savarin od griza sa suhim voćem u medu i ariom od maslinovog ulja za 38 eura.

Tomažova konoba, Vošteni, Sveti Lovreč, nudi aperitiv dobrodošlice, istarski pršut, zarebnjak, kobasice, skutu s medom, zatim pečenu svinjsku lopaticu u koži s umakom od maslaca i meda, povrće s mediteranskim začinom, pire te biskvitni kolač s medom za 30 eura.

Na meniju Restorana & pizzerije Tinjanski vijulin, Tinjan, su pljukanci s umakom od gorgonzole i medice, zatim supe krumpira, trgana svinjetina u umaku od vrhnja i meda te trafulji sa šumskim voćem i medom za 30 eura. Konoba Doma, Kranjci, Sveti Petar u Šumi, priprema prosciutto cotto na dinstanom crvenom radiću, preljev od meda, votke i crvenog papra, zatim svinjski but u umaku od meda i muškata, krumpir sa šampinjonima te žličnjake od skute s medom, suhim smokvama i orašastim plodovima, te rakiju od meda, za 30 eura.

Kao i prethodnih godina, organizator 9. Dana mednih delicija središnje Istre je Turistička zajednica središnje Istre, a suorganizatori Udruženje obrtnika Pazin, Udruga pčelara “Lipa” Pazin, Grad Pazin, LAG “Središnja Istra”  i Upravni odjel za poljoprivredu, šumarstvo, lovstvo, ribarstvo i vodno gospodarstvo Istarske županije.




Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

HOK – Vaš izvor informacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.