Novosti

  • Novosti
  • Održana 1. konstituirajuća sjednica Ceha za poljodjelstvo i slatkovodno ribarstv...

Održana 1. konstituirajuća sjednica Ceha za poljodjelstvo i slatkovodno ribarstvo


Održana 1. konstituirajuća sjednica Ceha za poljodjelstvo i slatkovodno ribarstvoU petak, 22. studenog u 11:00 sati, održala se 1. konstituirajuća sjednica Ceha za poljodjelstvo i slatkovodno ribarstvo, u prostorijama Hrvatske obrtničke komore.

Predsjednik Ceha za novo mandatno razdoblje je Mato Brlošić, koji je na početku sjednice napomenuo kako će ova prva sjednica poslužiti za određivanje temeljnih problema i aktivnosti o kojima će se ubuduće raspravljati na Cehu.

Na sjednici se raspravljalo o nedostacima Zakona o poljoprivrednom zemljištu te o potrebi njegove izmjene, ponajviše po pitanju zakupa državnog poljoprivrednog zemljišta, gdje određeni broj poljoprivrednika uzima u zakup državno zemljište i dobiva velike poticaje na površinu zemlje, a na njoj proizvode vrlo malo ili gotovo ništa. Ceh smatra da bi svi korisnici koji su zakupili poljoprivredno zemljište od države trebali biti obvezni podnositi izvješća o tome što su proizveli na zemljištu i koliko su to proizveli.
Raspravljalo se i o problemu u vinogradarstvu, odnosno problemu prodaje vina na crno pošto nisu svi vinogradi upisani u registar i ne zna se stvarno stanje proizvodnje vina. Zaključeno je da će se od Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zatražiti podaci o svim poljoprivrednim obrtima kako bi se znalo stvarno stanje u sektoru i da će se po spomenutim i ostalim aktualnim pitanjima zatražiti sastanak s Ministricom poljoprivrede.
 
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.