Novosti

  • Novosti
  • Završnom konferencijom i partnerskim sastankom zaključen projekt SeasonReady

Završnom konferencijom i partnerskim sastankom zaključen projekt SeasonReady


Erasmus+U Grčkoj je u razdoblju od 11. do 12. prosinca održan završni sastanak partnera i završna konferencija Erasmus+ projekta SeasonReady. Opći cilj projekta SeasonReady bio je unaprijediti konkurentnost ugostiteljskog i turističkog sektora poticanjem produktivnosti, profesionalizma i učinkovitosti sezonske radne snage putem razvoja i implementacije programa učenja na radnom mjestu koji bi udovoljio potrebama poslodavaca i sezonskih radnika.
Očekivani učinak projekta bio je unaprijediti poslovne vještine sezonskih radnika, povećati njihovu zapošljivosti i omogućiti im karijeru u ugostiteljstvu i ostalim vezanim uslužnim poslovima. Za ugostiteljske tvrtke omogućila se povećana produktivnost, konkurentnost i ušteda troškova usluga, čime se unaprijedila općenita konkurentnost europske turističke i ugostiteljske industrije. Također, SeasonReady nastojao je dati doprinos unaprjeđenju kvalitete i održivosti kontinuiranog strukovnog obrazovanja i učenja na radnom mjestu u ugostiteljstvu osobito na lokalnim i regionalnim razinama za mala i srednja poduzeća.

Na završnoj konferenciji, koja je bila međunarodnog karaktera, predstavnici Hrvatske obrtničke komore predstavili su Vodič sa preporukama za ključne sudionike u sektoru turizma i ugostiteljstva. Preporuke su bile izrađene za Hrvatsku, Italiju i Grčku te su također izrađene opće preporuke kojima je cilj dugoročno unaprjeđenje kvalitete ponude radne snage u partnerskim zemljama. Neke od preporuka su se odnosile na stvaranje učinkovitog sustava podrške sezonskim radnicima i obrtnicima koji uzimaju sezonsku radnu snagu, kvalitetnu promociju programa osposobljavanja te daljnji rad na usavršavanju sustava cjeloživotnog učenja koji bi bio usmjeren na potrebe obrta, malih i srednjih poduzeća u turizmu i ugostiteljstvu. Također, predstavili su sustav strukovnog obrazovanja za obrtnička zanimanja u Republici Hrvatskoj s posebnim naglaskom na naukovanje i osiguranje kvalitete u području naukovanja.

Projekt je trajao 2 i pol godine, a na njemu su uz Hrvatsku obrtničku komoru sudjelovali Institut za turizam iz Hrvatske te partneri iz Italije i Grčke.

Više informacija o projektu: https://www.seasonready.eu/hr/home-pocetna/
Erasmus+ Season Ready
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.