Novosti

  • Novosti
  • Upoznajte Erasmus+ ambasadore za strukovno obrazovanje!

Upoznajte Erasmus+ ambasadore za strukovno obrazovanje!


Agencija za mobilnost i programe Europske unije imenovala je sedam Erasmus+ ambasadora iz područja strukovnog obrazovanja i osposobljavanja za razdoblje 2022. – 2024. godine. Riječ je o iskusnim korisnicima s dugogodišnjim iskustvom u provedbi Erasmus+ projekata.

Uloga mreže ambasadora je promovirati program Erasmus+ diljem Hrvatske, informirati o mogućnostima koje program pruža, a organizacijama zainteresiranim za sudjelovanje u programu kao i Erasmus+ korisnicima pružiti praktične savjete za što uspješniju pripremu projektnih prijedloga i provedbu projekata.

Erasmus+ u strukovnom obrazovanju i osposobljavanju otvoren je širokoj mreži potencijalnih prijavitelja koji provode ili imaju ulogu u navedenom sektoru a koji u projekte mogu uključivati svoje učenike, naučnike, zaposlenike... Iako u projektima sudjeluju pojedinci, prijavljuju ih ustanove i/ili organizacije. Projekti mogu biti usmjereni na mobilnosti ili na suradnju s inozemnim ustanovama. Odlazeći na mobilnost u različite ustanove u inozemstvu sudionici stječu nova iskustva i znanja te dijele dobre prakse, dok kroz partnersku suradnju s inozemnim ustanovama škole, udruge ili druge organizacije zajedno osmišljavaju nove metode rada, inovativne prakse, kurikule te razmjenjuju dobre prakse.

Izabrani ambasadori su korisnici s dugogodišnjim iskustvom u provedbi Erasmus+ projekata stoga je njihova suradnja s Agencijom od iznimne važnosti jer prijaviteljima i korisnicima mogu pružiti konkretne i praktične savjete te predstaviti prokušane primjere uspješnih razvoja projektnih prijava i provedbe projekata.

Ambasadore strukovnog obrazovanja upoznajte OVDJE.

Izvor: Agencija za mobilnost i programe EU
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.