Novosti

  • Novosti
  • Održana 2. međunarodna konferencija HUAS a

Održana 2. međunarodna konferencija HUAS-a


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Dana 20. studenoga, u Kongresnom centru Hotela Antunović, Hrvatska udruga auto struke uspješno je organizirala 2. međunarodnu konferenciju HUAS-a, kojoj je prisustvovao potpredsjednik HOK-a Antun Trojnar.

Cilj udruge je konačno dovesti u red tamnu zonu poslovanja koja je prepuna nezakonitosti i nepravilnosti, čime se negativno utječe na okoliš i prirodno okruženje. Monopolistički položaj osiguravatelja, nametanje niskih satnica i česte nagodbe stvaraju kaos na tržištu. Udruga se zalaže za rješavanje tih problema u skladu s europskim zakonodavstvom, s naglaskom na dobrobiti svih dionika.

Na konferenciji su istaknuta postignuća u protekloj godini, uključujući ukidanje niskih satnica od samo 13 eura nametnutih monopolističkim osiguravateljima. Suradnja s Ministarstvom financija rezultirala je novim Zakonom o obaveznom auto osiguranju, a suradnja s osiguravateljima i servisima donijela je značajan napredak.

Udruga ima jasan cilj osigurati zamjenska vozila za oštećenike, slijedeći primjer Slovenije.

U 2024. godini, fokus će biti na izradi potpuno novog Zakona o zbrinjavanju otpadnih motornih ulja i drugih materijala iz auto industrije. Ovaj napor provodit će se u suradnji s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja te Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

HOK – Vaš izvor informacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.