Novosti

  • Novosti
  • Magdalena Kahlina iz Zaboka predstavljat će hrvatske cvjećare na svjetskom prven...

Magdalena Kahlina iz Zaboka predstavljat će hrvatske cvjećare na svjetskom prvenstvu u Haagu


lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb
lorem ipsum dolor sit thumb

Florint: „Hrvatski cvjećari su željni znanja i odlikuje ih visoka kvaliteta rada“

U Dioklecijanovim podrumima održano je Državno natjecanje cvjećara i Forum cvjećara Hrvatske obrtničke komore, koji je uključivao edukativne radionice stranih stručnjaka iz Francuske, Poljske i Slovačke na kojima je sudjelovalo nekoliko desetaka hrvatskih cvjećara, ali i panel raspravu na temu potrebe za usavršavanjem u struci u sklopu kojeg su sudjelovali renomirani hrvatski cvjećari i Simon Ogrizek, predsjednik međunarodne organizacije cvjećara FLORINT.  Suorganizator događanja je Udruženje obrtnika grada Splita, odvija se u okviru renomirane manifestacije 47. Praznika cvijeća, a nekoliko dana nakon natjecanja svi radovi i eksponati natjecatelja bit će izloženi u Dioklecijanovim podrumima.

Sudionice su se natjecale u četiri kategorije – Fantazija u renesansnom „žardinu“, Stručak za Juditu, Stol za dvoje i Vjenčani buket.  Magdalena Kahlina, obrtnica iz Zaboka, ukupna je pobjednica Državnog prvenstva cvjećara HOK-a te će predstavljati Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu cvjećara koje će se održati od 26. do 31. kolovoza 2025. godine u Haagu.

„Pripremala sam se dva mjeseca za ovo natjecanje i pažljivo osmišljavala ove radove, kao i uložila značajna sredstva. Nagrada mi znači jako puno i ona je ovdje zahvaljujući podršci obitelji, ali i kolegica iz cijele Hrvatske. To je jedna prekrasna priča, svi smo kao jedno i imamo zajednički cilj – što je moguće bolje prezentirati hrvatsko cvjećarstvo.  Svakako mogu reći da bez kontinuiranih edukacija nije moguće sudjelovati na natjecanju i da su one važne za usavršavanje i napredak, stajanje u mjestu je korak unatrag“, ističe pobjednica Državnog natjecanja HOK-a Magdalena Kahlina.

 Predsjednik HOK-a Dalibor Kratohvil dodijelio je nagrade pobjednicama Državnog natjecanja i svečano zatvorio Forum Cvjećara HOK-a:  „Nijedna prilika koja išta znači ne može proći bez vas, vaši klijenti upravo odabiru baš vas da im dodatno obogatite posebne trenutke. Imate veliku važnost i odgovornost - pozivam vas da nastavite biti ovako entuzijastični i kreativni i težiti izvrsnosti. Ponosan sam što smo organizirali državno natjecanje i dali vam platformu da pokažete iznimne vještine i talent, a Forum cvjećara draga nam je i neizostavna manifestacija. Ovakva događanja od neizmjerne su važnosti za promociju struke novim naraštajima, ali i za promociju obrtničkog rada sugrađanima. I u narednim godinama nastavit ćemo inzistirati na održavanju ovih tradicionalnih manifestacija koje promiču ljepotu, talent, vještinu i obrtništvo.“

Dodatni stručni legitimitet ovom događanju tradicionalno već godinama daje sudjelovanje Simona Ogrizeka, predsjednika Florinta, koji je sudjelovao u suđenju i edukativnim radionicima, ali i u panelu gdje je okupljenima prenio dio svojeg bogatog iskustva, ali i apostrofirao važnost usavršavanja i edukacije za rast i razvoj svakog top cvjećara.

 „Moram reći da su hrvatski cvjećari tijekom svih ovih godina pokazali želju za učenjem i novim znanjima, a odlikuje ih i to da posvećuju pozornost detaljima. Dokaz toga su i rezultati ovog natjecanja, radovi cvjećara. Sve što vidimo sada u Dioklecijanovim podrumima je na visokoj europskoj razini i visoke kvalitete izrade“, naglasio je predsjednik međunarodne organizacije cvjećara.

 Sveukupan plasman na Državnom prvenstvu cvjećara Hrvatske obrtničke komore :

3. mjesto IVANA MUSTAPIĆ

2. mjesto VERONIKA KURUC

1. mjesto MAGDALENA KAHLINA

Četiri natjecateljske kategorije:

A) Fantazija u renesansnom „žardinu“:

3. mjesto  MAGDALENA KAHLINA

2. mjesto SANJA HRŽIĆ

1. mjesto VERONIKA KURUC

B) Stručak za Juditu:

3. mjesto VRONIKA KURUC

2. mjesto HELENA HRAŠĆANEC

1. mjesto MAGDALENA KAHLINA

C) Stol za dvoje:

3. mjesto VERONIKA KURUC

2. mjesto CHRISTINA CIANCI ŽERIĆ

1. mjesto MAGDALENA KAHLINA

D) Vjenčani buket:

3. mjesto MAGDALENA KAHLINA

2. mjesto IVANA MUSTAPIĆ

1. mjesto IRENA BOROVIČKIĆ
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

HOK – Vaš izvor informacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.