Novosti

  • Novosti
  • Kampanja Upoznajte standarde

Kampanja Upoznajte standarde


Organizacija Standardi malih poduzeća (SBS) je europsko neprofitno udruženje sufinancirano od Europske unije i država članica Europskog udruženja slobodne trgovine (EFTA), a zastupa interese malih i srednjih poduzeća u procesu normizacije na europskoj i međunarodnoj razini. SBS je osnovan kako bi pridonio cilju Europske unije da sustav normizacije učini što uključivijim i transparentnijim te tako pružio potporu europskim politikama za poticanje rasta i konkurentnosti.

U skladu s misijom SBS-a, kampanja Upoznajte standarde ima za cilj podići razinu osviještenosti MSP-ova i njihovih organizacija o prednostima i važnosti normizacije, potaknuti ih da se uključe u proces stvaranja standarda te ih informirati o najnovijim kretanjima u normizaciji, a koja bi im mogla biti relevantna. Kampanja se sastoji od aktivnosti koje vode različite organizacije (tijela za normizaciju, udruženja MSP-ova itd.) diljem Europe, a njeno prvo izdanje održat će se od 14. do 21. studenog.

Kampanja će završiti internetskom konferencijom na temu „MSP-ovi i pametna proizvodnja – standardi kao akceleratori promjena industrije" 21. studenoga 2023. u 13:15 sati.

Konferencija će biti usmjerena na mogućnosti i izazove koje pametna proizvodnja donosi MSP-ovima te na ulogu standarda u digitalizaciji proizvodnje i usvajanju novih proizvodnih tehnologija. Na nekoliko panela bit će predstavljene studije slučaja MSP-ova te će se razgovarati o politici i pravnom kontekstu, aktivnostima normizacije i načinima na koje one mogu podržati konkurentnost MSP-ova.

Više informacija o konferenciji te obrazac za registraciju možete pronaći ovdje.

Foto: smeunited.eu
Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

HOK – Vaš izvor informacija

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.