Novosti

  • Novosti
  • Delegacija Azerbajdžana u poslovnom posjetu Hrvatskoj obrtničkoj komori

Delegacija Azerbajdžana u poslovnom posjetu Hrvatskoj obrtničkoj komori


Delegacija Azerbajdžana u poslovnom posjetu Hrvatskoj obrtničkoj komoriPeteročlana delegacija iz Azerbajdžana, sastavljena od predstavnika UNDP-a te ABAD-a (Ailə biznesinə Asan dəstək), 30. rujna posjetila je Hrvatsku obrtničku komoru. ABAD je osnovan od strane azerbajdžanske Državne agencije za javne usluge i društvene inovacije pod vodstvom predsjednika Azerbajdžana, a sa svrhom razvoja malog i srednjeg poduzetništva, povećanja zaposlenosti i potpore obiteljskim poduzećima.

Sastanku, koji je u ime HOK-a kao domaćina vodila glavna tajnica Violeta Jelić, prisustvovao je veleposlanik Republike Azerbajdžan u Republici Hrvatskoj, Nj.E. Fakhraddin Gurbanov. Naglasio je  kako su između Hrvatske i Azerbajdžana već uspostavljene dobre diplomatske i gospodarske veze, a posebno je istaknuo važnost kulturne diplomacije.

Delegacija Azerbajdžana u poslovnom posjetu Hrvatskoj obrtničkoj komoriABAD kao organizaciju i projekte koje provodi predstavio je Ulvi Badalov, vodeći stručnjak za provedbu projekata iz UNDP-a Azerbajdžan. Projekt u sklopu kojeg je organizirano ovo studijsko putovanje namijenjen je osnaživanju obitelji i razvoju malog gospodarstva, poticanju plasmana njihovih proizvoda  na tržište, ali i regionalnog razvoja svih područja Azerbajdžana. Kroz projekt, UNDP i ABAD u prvih pet godina obiteljima osiguravaju podršku stručnjaka za provjeru ideje, nabavku potrebne tehnologije, potrebnu logistiku te usluge marketinga i brendiranja. Jedan od oblika podrške su „etno butici“, osmišljeni kao trgovine u vlasništvu ABAD-a u kojima se prodaju prehrambeni proizvodi te proizvodi tradicijske ručne izrade, proizvedeni od strane malih gospodarskih subjekata koje ABAD podupire.

Glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić zahvalila je gostima na iskazanom interesu za upoznavanjem hrvatskog obrtništva te je izrazila zanimanje i s hrvatske strane za uspostavu kontakata i međusobne suradnje.

Po završetku sastanka, delegacija iz Azerbajdžana obišla je prodavaonicu „Zagreb Crafts“ te nekoliko obrtničkih radionica, kako bi se kroz konkretne primjere upoznali s načinom na koji hrvatski obrtnici njeguju tradicijsko obrtništvo i ručnu izradu svojih proizvoda.
HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.