Novosti

  • Novosti
  • Dani poljoprivredno prehrambenih proizvoda EU a

Dani poljoprivredno-prehrambenih proizvoda EU-a


U Bruxellesu će se od 5. do 8. prosinca održati međunarodni događaj koji okuplja poljoprivrednike, kreatore politika, poslovne lidere, analitičare i stručnjake iz cijelog svijeta. Cilj je događaja potaknuti dijalog i nadahnuti transformativne ideje putem rasprava o izgledima europske poljoprivrede, tržišnim trendovima, sigurnosti opskrbe hranom, održivosti i digitalnim inovacijama.

Prvoga dana bit će održana uvodna konferencija pod nazivom Dijalog EU-a i Kanade o održivoj poljoprivredi, a konferencije koje će se održavati od 6. do 8. prosinca, moći će se pratiti putem prijenosa uživo.

Ovaj međunarodni događaj će 6. prosinca u 14:00 sati svečano otvoriti Ursula von der Leyen, predsjednica Europske komisije, nakon čega će Janusz Wojciechowski, europski povjerenik za poljoprivredu, otvoriti raspravu o budućnosti poljoprivrede. Time će započeti dvodnevna Konferencija o izgledima za poljoprivredu čiji će dionici razgovarati o trendovima, politikama i kretanjima na tržištu. Cilj je pružiti jedinstvenu platformu za dijalog između tvoraca politika i poljoprivrednog sektora.

Dane poljoprivredno-prehrambenih proizvoda EU-a zatvorit će 8. prosinca Poljoprivredno-digitalna konferencija na kojoj će se razgovarati o napretku, budućim mjerama za otporan i održiv poljoprivredni sektor te o ulozi digitalizacije i podataka u poljoprivredi i ruralnim područjima.

Događaj će organizirati Glavna uprava za poljoprivredu i ruralni razvoj Europske komisije.

Za online praćenje nije potrebna prethodna registracija, a poveznicu za prijenos uživo možete pronaći ovdje.

Dnevni red Konferencije o izgledima za poljoprivredu možete pogledati ovdje.  

Dnevni red Poljoprivredno-digitalne konferencije možete pogledati ovdje.

Foto: EU Food & Farming
HOK Obrtnik Plus
HOK Majstori ljepote
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.