IZDVOJENO

HOK Zajednička nabava

Hrvatska obrtnička komora (HOK) putem projekta  HOK Zajednička nabava  nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje te poticajno poduzetničko okruženje, osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana, čime se ostvaruju značaje uštede u poslovanju.

četvrtak, 20.12.2018. 12:03

Hrvatska obrtnička komora i HEP Opskrba d.o.o. potpisali Sporazum o nastavku suradnje

Sporazumom osigurane pogodnosti za obrtnike i njihove zaposlenike

Uvjeti sklopljenog Sporazuma stupili su na snagu 01. veljače 2019. godine, a za ostvarivanje pogodnosti osiguranih ovim Sporazumom potrebno je ispuniti online obrazac koji se nalazi na web stranici hepi.hep.hr ili kontaktirati besplatan broj telefona 0800 52 55.

ponedjeljak, 11.02.2019. 15:45

Godišnji obračun poslovanja obveznika poreza na dohodak za 2018. godinu

Podsjećamo da se bliži zakonski rok predaje godišnje prijave poreza za obveznike poreza na dohodak za 2018. godinu

Godišnja porezna prijava za 2018. godinu predaje se na obrascu DOH nadležnoj ispostavi Porezne uprave osobno ili putem sustava e-porezne. Rok za podnošenje godišnje porezne prijave za 2018. godinu na Obrascu DOH je do 28. veljače 2019. godine. Obrazac DOH nalazi se u privitku, a sve ostale obrasce možete pronaći na web stranici HOK-a https://bit.ly/2THE2m8.

ponedjeljak, 18.02.2019. 10:21   Novosti

Izrađena web stranica Erasmus+ KA2 projekta Bequal.app: Benchmarking for Quality Assurance in Apprenticeships and Work Based Learning

U suradnji s partnerima iz Litve, Grčke, Italije, Slovenije i Njemačke, Hrvatska obrtnička komora provodi Erasmus+ projekt Bequal.app čiji je opći cilj unaprijediti osiguranje kvalitete u naukovanju i drugim oblicima učenja temeljenog na radu putem promoviranja kulture samoprocjene (benchmarkinga), mjerenja pokazatelja kvalitete i umrežavanja između strukovnih škola i poslodavaca.

više...

petak, 15.02.2019. 15:15   Novosti

Povjerenstva za reklamacije javnih usluga

Stupanjem na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti potrošača 15. veljače, pri Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK) osnovana su povjerenstva za reklamacije potrošača 

Za pojedine djelatnosti koje obavljaju trgovci – pružatelji javnih usluga koji imaju do pet zaposlenih, Hrvatska obrtnička komora osnovala je povjerenstva za reklamacije potrošača u čijem je sastavu i predstavnik udruge za zaštitu potrošača.

više...

petak, 15.02.2019. 14:57   Novosti

Prva sjednica Odbora za statut i razvoj jedinstvenog komorskog sustava

Konstituirajuća sjednica Odbora za statut i razvoj jedinstvenog komorskog sustava održana je 15. veljače u prostorijama Hrvatske obrtničke komore. U uvodnom dijelu prisutne je pozdravio predsjednik HOK-a, Dragutin Ranogajec te im zaželio uspješnu suradnju i konstruktivnu raspravu. Predsjednik je naglasio važnost statuta HOK-a te njegova poštivanja na svim razinama komorskog sustava.

više...

petak, 15.02.2019. 9:29   Novosti

Konstituirao se Ceh graditeljstva HOK-a za mandatno razdoblje 2018. - 2022.

Članovi Ceha raspravljali o Zakonu o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje te prijedlogu pravilnika o manje složenim radovima

više...

srijeda, 13.02.2019. 12:04   Novosti

Pojačane nadzorne aktivnosti Porezne i Carinske uprave

U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će pojačane nadzore fiskalizacije od 14. do  20. veljače 2019. godine na cijelom području Republike Hrvatske, s ciljem sprečavanja sive ekonomije te zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze.

više...

petak, 08.02.2019. 10:15   Novosti

Natječaj za prikupljanje ponuda za zakup poslovnog prostora

Uprava Matice hrvatskih obrtnika, suvlasnici zgrade Hrvatska obrtnička komora i Obrtnička komora Zagreb, Ilica 49, Zagreb, objavljuju Natječaj za prikupljanje ponuda za zakup poslovnog prostora u zgradi Matice Hrvatskih obrtnika.

više...

srijeda, 06.02.2019. 16:13   Novosti

Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira manifestaciju „Biraj posao u trgovini“

Kako bi povezao poslodavce iz djelatnosti trgovine koji traže radnike i nezaposlene osobe, Hrvatski zavod za zapošljavanje organizira manifestaciju "Biraj posao u trgovini".

više...

srijeda, 06.02.2019. 15:08   Novosti

Započela nacionalna medijska kampanja „Uključite se za bolje obrazovanje“

U nedjelju, 3. veljače 2019. godine započela je nacionalna medijska kampanja „Uključite se za bolje obrazovanje“ usmjerena prema gospodarstvenicima, poslodavcima i obrtnicima.

Kampanja će se provoditi u razdoblju od 3. veljače do 4. ožujka 2019. godine u okviru aktivnosti ESF projekta Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih „Modernizacija sustava strukovnog obrazovanja i osposobljavanja“, uz podršku Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, Hrvatske udruge poslodavaca, Ministarstva rada i mirovinskog sustava i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

više...

četvrtak, 10.01.2019.

BJELOVAR Ovjera KEUBA za 2018. godinu

Prijavite se na naš newsletter

Baza obrtnika

 

Baza obrtnika, web adresar, burza ponude i potražnje, proizvodno zanatstvo, ugostiteljstvo..

Obrtni registar

Pretraživanje Obrtnog registra Ministarstva poduzetništva i obrta...  

Korisni linkovi