Usluge rješavanja sporova

  • Usluge rješavanja sporova
  • Iskustva stranaka

Iskustva stranaka

Iskustva stranaka anonimizirana su u skladu s odredbom Pravilnika Suda časti HOK-a (NN 22/17), prema čl. 21. st. 2. koji govori o 'Tajnosti rasprave i podataka':

„Predsjednik, njegovi zamjenici, suci i tajnik Suda časti, kao i svi zaposlenici koji sudjeluju u radu Suda časti, obvezni su čuvati kao tajnu osobne i poslovne podatke o strankama u postupku i nakon prestanka rada u Sudu časti.“

„Cijenim Vaš trud, a posebno žurno reagiranje na nastali spor, na čemu se najsrdačnije zahvaljujem. “

MK

„Molim Sud časti da obustavi postupak budući je postignut sporazum… Ovim putem želim pohvaliti sve suradnike Suda časti koji su pridonijeli rješavanju ovog Spora.“

AZ

„Kada sam se našao u situaciji u kojoj čovjek misli da mu se cijeli svijet ruši, hvala Bogu, pomogli ste mi upravo Vi. Naime, radi se o poslu koji sam sklopio s … o proizvodnji i isporuci prozora te kada isti nije poštovao ugovor isporuci, pomogli ste mi upravo Vi.
Moram Vam zahvaliti na Vašoj pomoći te smatram da bez Vašeg truda do konačnog rezultata ne bih uspio doći.
Volio bih da se nikad nitko ne nađe u takvoj situaciji, mada su želje jedno, a stvarnost nešto sasvim drugo, ali veliki plus je to što se čovjek u takvoj situaciji može na nekog osloniti i potražiti pomoć.
Stoga veliko Vam hvala.“

BI

„Budući smo sa prijavljenom obrtničkom radnjom … kao i sa vlasnikom ... postigli mirno rješenje spora želimo Vas obavijestiti o obustavi postupka pred ovim sudom.
…Ovim putem želim pohvaliti SUD ČASTI kao instituciju, posebno pomoćnicu tajnika gospođu Suzanu Kolesar na promptnom i efikasnom djelovanju. Mislim da opravdavate svoje postojanje. Još jednom hvala.“

ŽU

„Zahvaljujem ovom Sudu na uloženom trudu u rješavanju spora“

ZD

„Štovanome Sudu časti obrtničke komore, obraćam se ovim putem te obavještavam da se obustavlja sudski proces jer smo pronašli zajednički kompromis i rješenje. Zahvaljujem se časnom Sudu na provedenom saslušanju i uloženom vremenu“

NK

„Zahvaljujemo se na Vašoj pomoći.“

ŽGJ

„Nakon izvedenih popravaka ovime povlačim moju prijavu i zahvaljujem ovome Sudu na posredovanju koje je rezultiralo pozitivnim ishodom.“

BKO

„Ovim Vas putem obavještavam da je spor kojeg sam pokrenuo pred Vašim sudom riješen mirno, odnosno uspostavljeno je prijašnje stanje kako sam i tražio, te sukladno tome povlačim svoju prijavu. Ujedno Vam želim zahvaliti na promptnom reagiranju povodom moje prijave i na velikoj pomoći i podršci koju ste mi pružili kako bih ostvario svoja prava.“

DK

„S Vašom sam institucijom stupio u vezu kako bih s njenom pomoći dobio ono, na što kao oštećena stranka u sporu, a supotpisana u ugovoru, imam pravo. Nakon višemjesečnih i uzaludnih pokušaja pritužbi izvođaču građevinskih radova koji je uredno primio plaću za obavljeni rad, nadu u pravno i pravedno rješenje potražio sam kod Vas. I nisam pogriješio.
Ne samo da je izvođač smjesta suočen sa svojim nekorektnim ponašanjem i nepoštivanjem potpisanog ugovora, već je i na primjeren način primoran na odštetu i nadoknadu za svoj (ne)rad. I sve to samo za tjedan dana otkad smo se prvi put suočili nakon što sam kao investitor isplatio posljednju ratu za dogovoreni posao.
Za takvo brzo i profesionalno vođenje postupka uistinu od nikog nisam čuo i mogu reći da imam samo riječi pohvale za gđu Kolesar koja je predstavljala Sud časti pri Obrtničkoj komori. Ovakvo djelo stvara temelj da oštećena stranka u sporu ima povjerenja u institucije pravde i reda, čiji je i cilj zaštita oštećenih i provedba zajamčenih ugovorenih i potpisanih radnih obveza.
A to u ovo doba, nesigurno i nesređeno, sudeći po općem raspoloženju običnih ljudi, baš i nije pravilo. Tim više je iskustvo koje sada imam i važnije i vrjednije jer pokazuje i dokazuje da u eri svakodnevnih afera, mita i korupcije, poluge reda i pravde, koje Sud predstavlja, ipak rade.
Nemojte sada misliti da ću Vas sve češće kontaktirati, baš naprotiv, ovaj događaj daje mi razlog za zadovoljstvo koje će još dugo trajati.
Puno uspjeha u radu želi Vam“

BG

„Prema pisanom podnesku dana 13. XII. 2005. g., da sam spor riješio sporazumno sa ..., obrtnikom iz ... demontažom limena iznad prozora mojeg stana. ... je prije izvršenja posla vršio i ucjene.
Da bi poslovi bili izvršeni zaslužuje gore naslov (Sud časti, op. ur.) na koje sam se pismenim putem obratio, kao i njegovi službenici, na čelu sa tajnicom.
Nema riječi hvale koja bi se mogla uputiti naslovu (Sudu časti, op. ur.) za ovo rješenje mojeg pitanja.“

AM

„Odlučio sam da prekinem spor kod Suda časti Hrvatske obrtničke komore. Smatram da ne mogu nastaviti rješavanje spora, jer traži plaćanje sudskog vještaka. Uz već sada mnogo izgubljenog novca i vremena daljnje ulaganje u vještačenje samo povećava troškove a konačni rezultat je upitan.
Stoga se zahvaljujem Sudu časti na trudu, ozbiljnosti i profesionalnosti u poslu, jer je pokazao mnogo volje i profesionalnosti u rješavanju spora. U vremenu i prostoru u kome živimo to je vrijedno divljenja.“

„Ovim putem primite izraze naše zahvalnosti, za pozitivno korektno vođenje spora, koji je uspješno okončan, sa gospodinom ….
Gospodin … izvršio je radove u cijelosti i na vrijeme koji su na raspravi 09. 09. 2004. godine utanačeni, od njega vlastoručno ovjereni.
Angažiranost svih članova Suda časti a posebno tajnice gospođe Suzane Kolesar dipl. iur. koja je svojim iskustvom znatno pomogla uspjehu dogovora i konačnog rezultata.“

AP

HOK Obrtnik Plus
humanitarna akcija

Informacije

Hrvatska obrtnička komora
Ilica 49/II., p.p.166 10 000 Zagreb
+385 (01) 4806 666
+385 (01) 4846 610
hok@hok.hr
OIB: 96583527575

Newsletter

Prijavite se na naš newsletter.

Copyright © 2019 HOK - sva prava pridržana.