Međunarodna ARS konferencija

srijeda, 07.11.2012. 11:13   Međunarodna ARS konferencija

Zaključci 3. Međunarodne konferencije “ARS - mogućnost suradnje pravosuđa i gospodarstva”

U Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK) 6. i 7. studenoga održana je 3. Međunarodna konferencija “Alternativno rješavanje sporova – mogućnost suradnje pravosuđa i gospodarstva“. Nakon izlaganja i rasprave doneseni su zaključci konferencije, koji će biti upućeni nadležnim tijelima.

više...

utorak, 06.11.2012. 17:08   Međunarodna ARS konferencija

Otvorena 3. Međunarodna konferencija o mirenju

U Hrvatskoj obrtničkoj komori (HOK) danas i sutra (6. i 7. studenoga) održava se 3. Međunarodna konferencija “Alternativno rješavanje sporova – mogućnost suradnje pravosuđa i gospodarstva“.

više...

četvrtak, 19.07.2012. 13:51   Međunarodna ARS konferencija

3. Međunarodna konferencija “Alternativno rješavanje sporova – mogućnost suradnje pravosuđa i gospodarstva“

Nakon uspješno organizirane dvije Međunarodne konferencije o alternativnom rješavanju sporova na temu mogućnosti suradnje pravosuđa i gospodarstva (2010. i 2011.), Hrvatska obrtnička komora organizira 3. Međunarodnu konferenciju “Alternativno rješavanje sporova – mogućnost suradnje pravosuđa i gospodarstva“ u Zagrebu, 6. i 7. studenoga 2012. godine.

više...

Održana 2. Međunarodna konferencija o alternativnom rješavanju sporova

U Hrvatskoj još uvijek nisu dovoljno prepoznate prednosti koje donosi alternativno rješavanje sporova nasuprot dugotrajnim sudskim postupcima, upozoreno je na početku Druge međunarodne konferencije "Alternativno rješavanje sporova - mogućnost suradnje pravosuđa i gospodarstva", koja je 18. i 19. listopada održana u Zagrebu u organizaciji Hrvatske obrtničke komore.

2. Međunarodna konferencija "ARS mogućnosti suradnje pravosuđa i gospodarstva"

Hrvatska obrtnička komora pod pokroviteljstvom Vlade Republike Hrvatske i supokroviteljstvom Ministarstva gospodarstva, rada i poduzetništva i Ministarstva pravosuđa 18. i 19. listopada ove godine organizira Drugu međunarodnu konferenciju “Alternativno rješavanje sporova - mogućnost suradnje pravosuđa i gospodarstva“.

Mirenje ključ za učinkovitije pravosuđe

Medijacija je jedan od alternativnih načina rješavanja sporova koji je jeftiniji, jednostavniji i brži od sudskih sporova te će razvijanje takvog načina rješavanja sporova pogodovati Hrvatskoj, jer će moći riješiti velike zaostatke iz prošlosti, istaknuo je danas šef Delegacije EU u Hrvatskoj Paul Vandoren prilikom otvaranja 1. međunarodne konferencije o alternativnom rješavanju sporova.

1. Međunarodna konferencija "ARS mogućnosti suradnje pravosuđa i gospodarstva"

U povodu 10 godina samostalnog rada Suda časti HOK-a, koji zajedno sa Centrom za mirenje HOK-a predstavlja stručno tijelo za alternativno rješavanje sporova (ADR), organiziramo 1. međunarodnu konferenciju „ ADR – Mogućnosti suradnje pravosuđa i gospodarstva“, u utorak, 26. listopada s početkom u 10.00 sati, u prostorijama HOK-a, Zagreb, Ilica 49/II.