Međunarodna ARS konferencija

srijeda, 18.09.2019. 11:56   Međunarodna ARS konferencija

10. Međunarodna konferencija „Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“

Hrvatska obrtnička komora organizira svoju desetu po redu Međunarodnu konferenciju „Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“, 23. i 24. listopada 2019., u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika, Zagreb, Ilica 49/I.

više...

četvrtak, 25.10.2018. 15:40   Međunarodna ARS konferencija

HOK na 9. Međunarodnoj konferenciji o alternativnom rješavanju sporova ugostio brojne međunarodne stručnjake

Hrvatska obrtnička komora devetu je godinu zaredom, 23. i 24. listopada organizirala Međunarodnu konferenciju o alternativnom rješavanju sporova.
Svečanom otvorenju konferencije prisustvovali su brojni ugledni gosti, predstavnici institucija i struke, a svečano ju je otvorio izaslanik predsjednika Vlade RH, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković. 

više...

četvrtak, 09.11.2017. 13:45   Međunarodna ARS konferencija

Održana 8. Međunarodna konferencija o alternativnom rješavanju sporova

U utorak, 24. listopada, u velikoj dvorani Hrvatske obrtničke komore svečano je otvorena 8. Međunarodna konferencija o alternativnom rješavanju sporova. Svečanom otvorenju prisustvovali su ugledni gosti, a Konferenciju je u ime predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, otvorio ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković.

više...

srijeda, 16.11.2016. 15:25   Međunarodna ARS konferencija

Završena 7. Međunarodna konferencija “Alternativno rješavanje sporova - suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom”

Po završetku 7. Međunarodne konferencije “Alternativno rješavanje sporova - suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom” Hrvatska obrtnička komora (HOK) predlaže konkretne mjere i aktivnosti za razvoj sustava medijacije u Hrvatskoj u interesu gospodarstvenika.

više...

utorak, 15.11.2016. 12:36   Međunarodna ARS konferencija

Alternativno rješavanje sporova: Potencijal u gospodarstvu, nedostaje iskorak prema građanima

Sedma Međunarodna konferencija „Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“ okupila je u Zagrebu u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK) brojne stručnjake iz Hrvatske i drugih europskih zemalja koji su 15. i 16. studenoga govorili o važnosti tog jeftinijeg, bržeg i učinkovitijeg oblika rješavanja sporova za zdravo i konkurentno poslovno okruženje.

više...

srijeda, 11.11.2015. 15:48   Međunarodna ARS konferencija

Održana 6. Međunarodna konferencija o alternativnom rješavanju sporova

Kvalitetna suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom nužan je preduvjet za stvaranje konkurentnog gospodarstva, složili su se sudionici 6. Međunarodne konferencije alternativnom rješavanju sporova, koja se održavala 10. i 11. studenoga u Zagrebu.

više...

petak, 30.10.2015. 10:55   Međunarodna ARS konferencija

6. Međunarodna konferencija “Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“

Pozivamo vas na 6. Međunarodnu konferenciju “Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“, koju Hrvatska obrtnička komora organizira 10. i 11. studenoga u Velikoj dvorani Matice hrvatskih obrtnika, Ilica 49/I, Zagreb.

više...

utorak, 21.10.2014. 15:40   Međunarodna ARS konferencija

Alternativno rješavanje sporova važno za gospodarski razvoj

Alternativno rješavanje sporova dobro je ne samo za rasterećenje pravosuđa, nego i za buduće dobre odnose poslovnih partnera koji imaju neki spor, ali i za poticanje gospodarske aktivnosti, istaknuto je na 5. međunarodnoj konferenciji "Alternativno rješavanje sporova - suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom" koja se održava 21. i 22. listopada u organizaciji Hrvatske obrtničke komore (HOK).

više...

četvrtak, 25.09.2014. 11:08   Međunarodna ARS konferencija

Prijavite svoje sudjelovanje na 5. Međunarodnoj konferenciji “ARS – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“

Hrvatska obrtnička komora organizira 5. Međunarodnu konferenciju “Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“ kojom se obilježava i 15 godina rada Suda časti HOK-a i 10 godina rada Centra za mirenje pri HOK-u.

više...

Zaključci 4. Međunarodne konferencije „Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“

Kvalitetna suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom nužan je preduvjet za razvoj konkurentnog gospodarstva, u kojem alternativno rješavanje sporova ima značajnu ulogu. Istaknuto je to na 4. Međunarodnoj konferenciji “Alternativno rješavanje sporova – suradnja uprave i pravosuđa s gospodarstvom“ održanoj 15. i 16. listopada 2013. godine u prostorima Hrvatske obrtničke komore, u Zagrebu.