Nagrada Promotor mirenja u 2016. tajnici Suda časti HOK-a i Centra za mirenje pri HOK-u Suzani Kolesar

ponedjeljak, 24.10.2016. 14:10

Hrvatska udruga za mirenje (HUM), u čijem osnivanju su sudjelovali i predstavnici Hrvatske obrtničke komore, organizirala je od 17. do 22. listopada 2016. četvrti Tjedan mirenja tijekom kojeg je organiziran niz događanja kojima je cilj promocija ovog načina rješavanja sporova te upoznavanja šire javnosti s radom udruge.

U povodu Svjetskog dana rješavanja sukoba 20. listopada 2016. u svrhu snažnije promocije mirenja i kulture mira u društvenoj zajednici te u svrhu poticaja brojnim izmiriteljima da ustraju u nastojanjima da mirenje postane općeprihvaćeni način rješavanja sukoba i sporova, organizirana je svečanost dodjele nagrada fizičkim i pravnim osobama, zaslužnim izmiriteljima i institucijama na svim područjima mirenja za unapređenje, razvoj i promicanje ovog načina rješavanja sporova u RH. Na dodjeli na kojoj je sudjelovao i ministar pravosuđa Ante Šprlje dodijeljene su među ostalima sljedeće nagrade:

- Medijacijsku nagrada za državnu instituciju 2016. dobio je Ured za udruge Vlade RH

-nagradu zagovaratelju mirenja iz tijela državne uprave 2016. dobila je Renata Duka

-nagradu zanajuspješniji sud u mirenju 2016.dobio je Općinski građanski sud u Zagrebu

- nagradu Centar za mirenje 2016. dobio je Centar za mirenje Hrvatskog ureda za osiguranje

-nagradu za promicanje školske medijacije 2016. dobio je Forum za slobodu odgoja

 -nagradu “Borislav Blažević” za izniman doprinos u promicanju kulture mira i medijacije u Republici Hrvatskoj dobila je Maja Uzelac

Tajnica Suda časti Hrvatske obrtničke komore i Centra za mirenje pri Hrvatskoj obrtničkoj komori Suzana Kolesar dobila je priznanje Hrvatske udruge za mirenje – nagradu Promotor mirenja u 2016. godini.

Aktivnosti HUM-a  usmjerene su na razvoj, implementaciju i promicanje mirenja ne samo kao izvan sudskog načina rješavanja sporova, već i kao načina života.