1. Forum sudova časti i stegovnih tijela komora Hrvatske

1. Forum sudova časti

Na inicijativu Suda časti Hrvatske obrtničke komore 6. listopada 2011. godine održan je 1. Forum Sudova časti i stegovnih tijela komora Hrvatske. Ideja o pokretanju Foruma rezultat je dugogodišnjeg i uspješnog rada Suda časti HOK-a i ostvarene značajne uloge i dobrih partnerskih odnosa s nadležnim tijelima i suradnim institucijama, kako na području alternativnog rješavanja sporova tako i na području zaštite potrošača.

Cilj foruma je bio, kroz okupljanje najviših predstavnika komora u Hrvatskoj koji obnašaju dužnosti predsjednika sudova časti ili drugih stegovnih tijela pri komorama, kao i uz sudjelovanje tajnika tih tijela, predstaviti jedni drugima kao i javnosti dosadašnji rad i postignuća te kroz razmjenu iskustava i primjera dobrih praksi, ojačati ulogu komora i njihovih stegovnih tijela koja štite ugled članova, razvijaju poslovni moral i pravila struke i tako doprinose jačanju društveno odgovornog poslovanja, razvoju gospodarstva i društva u cjelini.
Na Forumu su sudjelovali predstavnici 12 od 23 strukovne komore Hrvatske. Odaziv predstavnika komora i rasprava koja se razvila tijekom Foruma potvrđuje ispravnost odluke da se pokrene ovakvo okupljanje, čime se značajno pridonijelo ugledu i značaju HOK-a te ostalih komora u gospodarskom i društvenom okruženju u Hrvatskoj.

Jednoglasnim zaključkom svih sudionika podržana je inicijativa za tradicionalno godišnje održavanje Foruma sudova časti i stegovnih tijela komora Hrvatske u organizaciji Hrvatske obrtničke komore svake godine uz suorganizaciju još jedne od komora.