Program 100& Poduzetnik

OBRTNIK & PARTNER - odnosno 100% PODUZETNIK od jeseni 2014. Ovo partnerstvo omogućuje obrtnicima, članovima HOK-a, ostvarivanje popusta i pogodnosti na prodajno-uslužnim mjestima partnera uz korištenje nove identifikacijske i platežne Visa Obrtničke kartice Zagrebačke banke i time im olakšava svakodnevno poslovanje.

Sinergijski program Obrtnik & partner inicirala je Hrvatska obrtnička komora, vodeći se iskustvima ranijeg projekta. 

Obrtnička kartica, koji se provodio proteklih desetak godina. U cilju unapređenja projekta, inicirano je partnerstvo s jakom bankom, kako bi modernija i kvalitetnija izvedba postojeće identifikacijske kartice u identifikacijsko-platežnu karticu, obrtnicima-vlasnicima kartice, otvorila dodatne mogućnosti kod davatelja usluga. Ujedno, ideja je bila u novi program Obrtnik & partner uključiti strateške partnere iz najvažnijih gospodarskih sektora, bitne članstvu HOK-a u poslovanju.

Potpisom Sporazuma sa Zagrebačkom bankom u srpnju 2010. godine stvoreni su temelji za razvoj programa Obrtnik & partner.

Partneri programa nude hrvatskim obrtnicima dodanu vrijednost svojih usluga i proizvoda, s uvjetima povoljnijim od komercijalne ponude, težeći ponuditi vrijednosti koje će svakom obrtniku olakšati svakodnevno poslovanje.

U sklopu programa, svim obrtnicima, članovima Hrvatske obrtničke komore, izdaje se Visa Obrtnička kartica , koju primaju na svoje adrese. Kartica objedinjuje ulogu identifikacijske kartice Hrvatske obrtničke komore i platežne kartice za kupnju roba i usluga u zemlji i inozemstvu i temelj je za ostvarivanje popusta i raznih modela pogodnosti na prodajno-uslužnim mjestima. Za obrtnike koji nisu njezini klijenti, Zagrebačka banka izdala je Visa Prepaid obrtničku karticu koja je prva i jedinstvena poslovna kartica takve vrste u Hrvatskoj. Može se također koristiti na prodajnim mjestima i bankomatima u zemlji i inozemstvu do iznosa prethodno uplaćenog na karticu.

Zagrebačka banka osigurava potrebnu POS infrastrukturu za prodajna mjesta partnera s omogućenim automatskim odobravanjem popusta te praćenjem volumena kupnje i ostvarenih efekata iz aranžmana.
Visa Obrtnička kartica objedinjuje uloge:
- identifikacijske kartice Hrvatske obrtničke komore,
- platežne kartice za plaćanja roba i usluga u zemlji i inozemstvu, te je
- temelj za ostvarivanje popusta i raznih modela pogodnosti na prodajno-uslužnim mjestima ugovornih partnera programa.

Način plaćanja ne uvjetuje ostvarivanje pogodnosti na prodajnim mjestima partnera u projektu. Tako je za određeni proizvod partnera moguće platiti bilo kojim sredstvom plaćanja, a VBE Obrtnička kartica vam u tom slučaju služi samo kao identifikacijsko sredstvo temeljem kojega se na prodajnom mjestu identificirate kao član HOK-a.