Završena manifestacija Eno Gastro Kaštela 2017.

ponedjeljak, 10.07.2017. 12:36

KAŠTELA - Udruženje obrtnika Kaštela svojom već tradicionalnom gastronomskom manifestacijom pod nazivom „ENO GASTRO KAŠTELA“ privuklo je na porat u Kaštel Starom veliki broj Kaštelana i njihovih gostiju, koji su tijekom večeri uživali u ukusnim delicijama koje su za njih pripremali organizatori i njihovi kolege obrtnici, pristigli iz svih krajeva Lijepe naše.

Zanosni mirisi specijaliteta koje su, vrućini usprkos, još od ranih večernjih sati na svojim štandovima neumorno pripremali obrtnici iz Zagreba, Vrgorca, Požege, Pakraca, Siska, Pazina, Karlovca, Našica, Duge Rese, Vrbovskog, Varaždina Splita, Osijeka, Vinkovaca, Vukovara, Stubice, Trogira i domaćina Kaštela,širili su se tako okolnim ulicama, pa nije ni čudo da su ove večeri sve i vodile do porta.

Čobanac, zagrebačka kotlovina, zagorski grah, srbeći gulaš, brujet od jegulja i žaba, rižot i manistra s kozicama, slavonske kobasice i tunjevina sa žara, što god da se probalo niste mogli pogriješiti, jedino možda malo više popiti, što je ove vruće večeri bilo i te kako poželjno.

Uz sve to mogao se degustirati vrgorački pršut, razni kolači i razni voćni likeri za koje su se nesebično dijelili recepti na upit posjetitelja.

Hrvatski obrtnici , uz dobru zabavu za koju su bili zaduženi članovi KUD-a Sedam Kaštela i Galaxy bend, druženje na ovom festivalu gastronomije iskoristili su i za razmjenu poslovnih iskustava i znanja, uživajući pri tom u odličnoj atmosferi zajedno s posjetiteljima.

Prije samog početka manifestacije gradonačelnik Grada Kaštela Denis Ivanović, u Uredu gradonačelnika zajedno sa svojim zamjenicima, primio je predstavnike obrtnika na čelu sa glavnom tajnicom Hrvatske obrtničke komore, gospođom Violetom Jelić.

U ime organizatora, predstavnike Područnih obrtničkih komora i Udruženja iz cijele Hrvatske, pozdravio je prvi čovjek Udruženja obrtnika Kaštela Ivan Gotovac te Violeta Jelić, glavna tajnica Hrvatske obrtničke komore, koja je kazala kako se ove večeri ne uživa samo u festivalu gastronomskih užitaka nego i festivalu obrtničke sloge, dok je dobrodošlicu gostima poželio i gradonačelnik Denis Ivanović, napominjući kako je večeras cijela Hrvatska na portu u Kaštel Starom.

Sigurnim povratkom obrtnika u svoje krajeve, i nadom da ćemo se u Kaštelima družiti i u 2018. godini, završena je manifestacija ENO- GASTRO KAŠTELA 2017.

Još jednom, velika hvala svima koji su se odazvali i sudjelovali na manifestaciji.