Završen 5. Međunarodni festival pršuta

ponedjeljak, 20.08.2018. 14:02

DRNIŠ - Obrtnička komora Šibensko-kninske županije bila je jedna od pokrovitelja 5. Međunarodnog festivala pršuta koji je održan 18. i 19. kolovoza 2018. godine u Drnišu.

Ova manifestacija postaje sve značajnija za hrvatsku poljoprivredu i razvoj ruralnog prostora. Gastronomija je jedan od najvažnijih segmenata naše turističke ponude koju treba permanentno razvijati i oplemenjivati. Pršut predstavlja sam vrh naših specijaliteta i naše tradicije. Predivna Dalmatinska Zagora ima sve predispozicije da postane cjelogodišnja turistička destinacija.

Na ovogodišnjem festivalu koji je bio jako dobro posjećen, uz proizvođače pršuta, predstavili su se i proizvođači sira, vina, meda i izvornih suvenira. Najboljim pršutarima uručene su i prigodne nagrade.

Cehovi ugostitelja Obrtničke komore i Udruženja obrtnika Šibenik, za ovu prigodu u mega tavi, spojili su obalu i Zagoru i to u buzari od jadranskih školjki i Drniškog pršuta.