Zagorski obrtnici natjecali se u izradi najbolje adventske frizure u Hrvatskoj

srijeda, 12.12.2018. 14:54

KRAPINA - Prvo natjecanje frizera festival kose – „Advent u kosi“, održano je 9. prosinca  u Hotelu Puntijar u Zagrebu. 

Kandidati su  se natjecali u četiri kategorije.

Između velikog broja prijavljenih na natjecanje u kategoriji za opći dojam (frizura, modna kreacija i make-up) Kristalni svijet za frizuru pod nazivom „Čarolija Adventske noći“,  dodijeljen je Nikolini Levak iz Frizerskog salona „Elena“ iz Zlatara.  Modnu kreaciju  izradila je Martina Kulfa, vlasnica obrta Mavi, obrt za krojačke usluge i popravke iz Zlatara, a make-up  Ana Jajtić.

Na natjecanju je sudjelovala i Jasmina Pažić, vlasnica Frizerskog salona „Jasmina“ te Ivana Martinjak, vlasnica Kozmetičkog salona „Esencija“ iz Konjščine. One su predstavile frizuru  naziva „Grofica Adventa“ - kosa  okićena slamom kao simbolom Zagorja i četiri adventske svijeće u kosi koje asociraju na  četiri poznata Zagorska dvorca. Za make-up zaslužna je Ivana Martinjak, a haljinu su kreirale i osmislile same.

Isto tako treba spomenuti i Srednju školu Oroslavje, koju su predstavile učenice Adriana Kesak s kreacijom „Zagorski sjaj u kosi“ i Ivana Tupek  s kreacijom  „Sljemenska kraljica“ te osvojile  Kristalni svijet u kategoriji „Đaci-natjecatelji“.