Vridne ruke frizera i ugostitelja uljepšale Dan Grada Omiša

petak, 26.05.2017. 12:59

OMIŠ - U sklopu proslave Dana grda Omiša i blagdana Sv. Ivana Nepomuka na prepunom Trgu sv. Mihovila održala se peta tradicionalna revija frizura ceha frizera i na novom obnovljenom Poličkom trgu gastro fešta ceha ugostitelja Udruženja obrtnika Omiša.

Već petu godinu Omišani željno iščekuju reviju na kojoj uvijek prevladavaju novi modni trendovi iz svijeta frizerstva. Nove frizerske trendove predstavili su saloni: TANDEM, TIP TOP, EKSKLUZIV, NENA, PUNTA, SANADA I DANNI. Uz njih je nastupio i Akrobatsko-plesni ansambl Crowd Control iz Splita te sa svojim izvedbama prezentirao vještine novog cirkusa-akrobatika, akro joga, žongliranje sa vatrom što je dalo jednu divnu atmosferu cjelokupne revije.

Završetkom revije krenuli su građani Omiša na gastro feštu ugostitelja na Poljički trg gdje su ih ugostitelji njih 12 restorana ugostili raznim jelima: POSEJDON (njoki sa sirom i bobom); BABILO (pašticada sa njokima); KOD MIJE (morska salata); MILO (rižot od kozica); ĆAĆA (janjetina sa fažoletom); KONOBA GUŠTI (peka); KAŠTIL SLANICA (janjetina s bižima); HOTEL VILA DVOR (biftek obložen u lisnato tijesto sa gljivama); ROGAČ (janjetina sa bobom); SIDRO (brodeto od hobotnice sa začinskom purom); GAJETA (pečena janjetina s ružmarinom, pice: stomarica, plodovi mora, sa škampima, domaća i mix pića); LANTERNA (poljički soparnik). 

Uz koncert SARE BARBARIĆ još dugo u noć se zabavljalo, uživalo i prepričavalo o jednoj prelijepoj večeri za koju su zaslužni frizeri i ugostitelji Udruženja obrtnika Omiš kojima se zahvaljujemo.

Podršku projektu „VRIDNE RUKE“ dali su Grad Omiš, Turistička zajednica Omiša i Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije.