Veliki požar zahvatio Zanatski dom u Đurđevcu

utorak, 08.05.2018. 14:56

ĐURĐEVAC - Dana 28. travnja 2018. godine u noćnim satima izbio je požar u kojem je gorjela zgrada Udruženja obrtnika Đurđevac. Zgrada se nalazi u Đurđevcu, ulica Đure Basaričeka 10. 

SLIKA 4

Srećom, niti jedna osoba nije stradala u požaru. Požar je izbio u zapadnom dijelu zgrade u predjelu drvenog stropa. Vatra je zahvatila krovište zgrade koje je u potpunosti izgorjelo. Uništen je cijeli kat zgrade zbog urušavanja izgorjelih greda te zbog vode koja je korištena prilikom gašenja požara.

Velika šteta je i u prizemlju zgrade. Prije godinu dana uloženo je preko pola milijuna kuna u obnovu krovišta, a sada je šteta koja je nastala višestruko veća.

Na terenu su bili vatrogasci iz JVP-a Đurđevac koji su u svojoj borbi s vatrenom buktinjom uložili sve svoje snage i uspješno ugasili požar. No, pomogli su i lokalni DVD-ovci iz Suhe Katalene.

Udruženje obrtnika Đurđevac trenutno nema prostrije za obavljanje djelatnosti tako da će morati iznajmiti uredski prostor.

Dok ne nađu adekvatni prostor Tajnica udruženja obavljati će posao kod kuće ili na terenu, a sve što je moguće obavljati će se u Obrtničkoj komori Koprivničko-križevačke županije.