Večer obrtnika Udruženja obrtnika Zaboka

utorak, 11.03.2008. 17:24

ZABOK - Večer obrtnika grada Zaboka održana je 7. ožujka u restoranu «Kušan». Osim ugodnog druženja uz večeru i muziku, ova svečanost imala je i humanitaran zadatak prikupljanja sredstava za opremanje nove bolnice Bračak, pa su pozivu odazvali broji obrtnici i gosti.

Večeri su od gostiju prisustvovali i svojom nazočnošću uveličali ovaj skup saborski zastupnik i gradonačelnik grada Zaboka Ivan Hanžek, , županica Krapinsko - zagorske županije Sonja Borovčak, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Mato Topić, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko – zagorske županije Dragutin Ranogajec, predstavnici Obrtničke komore Zagreb na čelu sa predsjednikom Ivanom Obadom, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Vlado Crkvenac, predsjednici Udruženja obrtnika s područja Krapinsko zagorske županije i predstavnik Opće bolnice Zabok dr. Rajko Fureš.
Naša namjera da se i mi obrtnici pridružimo brojim donatorskim akcijama je u potpunosti uspjela, sakupljen je iznos u visini od 48.000,00 kn potreban za kupnju aparata za mjerenje otkucaja dječjeg srca pri porodu nužnog u radu dječjeg odjela bolnice, ističu u Udruženju.
Akciju je pokrenulo Udruženje obrtnika grada Zaboka na čelu s predsjednikom Davorom Pleškom, ali tek s podrškom donatora je akcija i uspjela, pa se zahvale upućuju Obrtničkoj komori Krapinsko – zagorske županije na uplaćenih 11.000,00 kn, Hrvatskoj obrtničkoj komori na uplaćenih 10.000,00 kn, Zagorsko štedno kreditnoj zadruzi na uplaćenih 3.000,00, Obrtničkoj komori Zagreb na uplaćenih 2.000,00 kn, Udruženjima obrtnika Krapinsko- zagorske županije na uplaćenih 1.000,00 kn po Udruženju, te brojnim donacijama članova.
Tijekom večeri posebno su upućene zahvale i obrtnicima koji su davnih osamdesetih godina pokrenuli izgradnju objekta Doma obrtnika u Zaboku, te njegovom izgradnjom ostavili veliki dar sljedećim generacijama obrtnika. U znak pažnje podijeljena su Priznanja Anici Pleško, Ivanu Zrinskom, Tomislavu Miheliću, Ivanu Antoliću i Martinu Mikulcu. Za rad u obrtništvu Priznanja su primili i umirovljeni obrtnici Verica Tisanić i Mijo Vorih.
Kako se bližila ponoć u službeni ulazak u 08. ožujak, prisutnim damama podijeljene su ruže i čestitan Dan žena. Udruženje obrtnika i ovom prilikom zahvaljuje svim članovima Upravnog odbora na njihovom angažmanu u organizaciji ove večeri.