Uvodna konferencija projekta ENTER

utorak, 12.06.2018. 9:50

KRAPINA - U ponedjeljak, 11. lipnja u Krapini je održana uvodna konferencija projekta Entrepreneurship for Employment – ENTER. Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020“, Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III. Ukupna vrijednost je 1.987.374,25 kuna te se sufinancira u 100% iznosu iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Projektom se planira realizirati niz aktivnosti usmjerenih na nezaposlene osobe i pokretanje poslovanja. Korisnik projekta ENTER je Zagorska razvojna agencija, dok su Krapinsko-zagorska županija, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i HGK-ŽK Krapina ključni projektni partneri.

Projekt je ukratko opisala direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar.

Ispred KZŽ zamjenica župana Jasna Petek istaknula je kako su se brojne stvari u Krapinsko-zagorskoj županiji promijenile unatrag nekoliko godina. „U 2013. godini nezaposlenost na području županije oko 9000, a danas imamo 2653 nezaposlene osobe. To je pad od 6 i pol tisuća ljudi koji su se u međuvremenu zaposlili“, rekla je zamjenica župana Petek, dodavši kako vjeruje da će i kroz ovaj projekt biti poboljšana statistika novog zapošljavanja u Krapinsko-zagorskoj županiji.

V.d. predstojnika HZZ Područni ured Krapina Goran Vukmanić je rekao: „Na početku provedbe ovog programa, kao što je rekla zamjenica župana Jasna Petek, nalazili smo se u izuzetno visokoj nezaposlenosti kako na području Krapinsko-zagorske županije tako i na cijelom području Republike Hrvatske. Pred nama su izazovi kako adekvatno pratiti trendove na tržištu rada, kako odgovoriti na kretanje na te trendove kako bismo osigurali da zadržimo postojeću radnu snagu i da se u isto vrijeme ne dogodi da nemamo nemogućnosti pronalaska radne snage“, rekao je Vukmanić.

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško istaknuo je ovom prilikom važnost  pokretanja još 2006. godine zajedničkog Projekta sa HZZ-PU Krapina „Prezentacija deficitarnih obrtničkih i ostalih srednjoškolskih zanimanja“, ovaj hvalevrijedan projekt održavao se uspješno sve ove godine  i sada čini sastavni i krucijalni dio projekta ENTER, u kojem će Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije aktivno sudjelovati. Završno predsjednik OKKZŽ, se zahvalio svim partnerima na dosadašnjoj suradnji te je istaknuo važnost nastavku suradnje koja će ovim projektom rezultirati odlučnim rezultatima za obrtništvo KZŽ.  O važnosti projekta je govorila i direktorica HGK ŽK Krapina Janja Kantolić.

VIDEO NA LINKU: https://instagram.com/p/Bj4OuYogED4/