Uspješno održana 10. obrtnička gastro izložba u Garešnici

četvrtak, 09.05.2019. 10:15

GAREŠNICA - U petak, 03. svibnja, Udruženje obrtnika Garešnica je u suradnji s Gradom Garešnica i Obrtničkom komorom Bjelovar organiziralo 10. obrtničku gastro izložbu. Izložba se održavala na gradskoj tržnici Garešnica te je okupila velik broj posjetitelja iz grada i županije.

Gosti su mogli uživati u podjeli hrane i službenom programu koji je uključivao govor predsjednice Udruženja obrtnika Garešnica Daniele Kelave, dodjelu zahvalnica za dugogodišnju suradnju te govor predsjednika Obrtničke komore Bjelovar Gorana Grgića, koji je uručio plakete osnivačima gastro izložbe, Kati Kapelac i Velimiru Žuncu. Govornici su bili i potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Damir Židanić, predsjednik županijske Skupštine Bjelovarsko-bilogorske županije Mario Preskočil te gradonačelnik Grada Garešnice Josip Bilandžija, koji je i službeno otvorio izložbu.

Na izložbi su sudjelovala 22 izlagača koji su i ove godine prezentirali gastro ponudu svog područja. Ugostitelji iz Garešnice pripremili su široku paletu ukusnih jela i domaćih kolača, poput sekelji gulaša sa žutim žgancima. Ugostitelji iz Udruženja obrtnika Bjelovar pripremali su wok, majburger i roštilj. Uz to, posjetitelji su mogli kušati češke gramborake, lovački gulaš, domaće kobasice i mnoge druge poslastice.