Uspješno održan seminar „Kontroling u funkciji stvaranja dodanih vrijednosti u poslovanju obrtnika“

srijeda, 15.05.2019. 11:11

SINJ - Sinjski obrtnici sudjelovali su na jednodnevnom seminaru - radionici o kontrolingu u poslovanju obrtnika. Tema je to o kojoj obrtnici i nemaju često prilike slušati te u istoj aktivno sudjelovati. Nakon održanog seminara izrazili su svoje zadovoljstvo i oduševljenje novim spoznajama o kontrolingu, koje mogu primijeniti u svakodnevnom poslovanju svojih obrta.

Iskusni kontroler i konzultant za kontroling i menadžersko računovodstvo, Frane Galzina, na vrlo je jednostavan, jako zanimljiv i jasan način prezentirao obrtnicima osnove i glavne procese kontrolinga te matrice kompetencija kontrolera u poslovanju obrtnika. Izlaganje o kontrolingu predavač je popratio zanimljivim primjerima iz prakse, što je motiviralo prisutne obrtnike da se aktivno uključe u seminar primjerima iz poslovanja svojih obrta.

Nakon održanog seminara, dio obrtnika zatražio je dodatne konzultacije, pomoć i suradnju s iskusnim kontrolerom, u cilju rješavanja određenih situacija u svojim obrtima.

Može se zaključiti da je već uslijedila suradnja kontrolera i obrtnika, što je omogućeno održavanjem ovog seminara. Većina obrtnika do sad nije znala što je kontroler, koje su njegove kompetencije u poslovanju poduzetnika i obrtnika, ali su sada bogatiji za nova znanja kojima će unaprijediti svoje poslovanje.