Uručene potvrde polaznicima projekta „Partnerstvo za sve 2“

četvrtak, 16.05.2019. 13:08

KOPRIVNICA - U okviru projekta „Partnerstvo za sve 2“ sufinanciranog iz Europskog socijalnog fonda u prostorijama PORA-e Regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije održana je svečana dodjela potvrda polaznicima edukacija za samozapošljavanje, pripremu i provedbu EU projekata te radionica za nezaposlene osobe Kluba za zapošljavanje. Radi se o 70 polaznika koji su prošli kroz edukacije i radionice.

Svečanoj dodjeli potvrda nazočili su župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić, pročelnica Službe ureda Župana Melita Ivančić, predstavnici Razvojne agencije PORA-e Koprivničko-križevačke županije, predstavnici Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije, jednog od projektnih partnera, ali i ostali projektni partneri, polaznici edukacija i radionica te predstavnici medija.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren istaknuo je kako su prošli tjedan potpisali 13 ugovora za samozapošljavanje iz programa potpora malih vrijednosti u sklopu kojega je svakoj osobi dodijeljeno 30 tisuća kuna.

Projekt „Partnerstvo za sve 2“ odobren je za financiranje od strane Europske unije u okviru poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III iz Europskog socijalnog fonda. Projekt traje od 14. svibnja 2018. do 14. studenog 2020. godine. Ukupna vrijednost projekta  iznosi 1.999.427,02 kuna uz sufinanciranje od strane EU od 99,08%. Nositelj projekta je Razvojna agencija PORA KKŽ, dok su partneri u projektu Koprivničko-križevačka županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Križevci, HGK Županijska komora Koprivnica, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije te Koprivnički poduzetnik d.o.o.