Upravni odbor OK održao redovnu 13. sjednicu

četvrtak, 28.09.2017. 14:19

VIROVITICA - Na poziv i uz predloženi dnevni red predsjednika Ivana Kostelca, u prostoru Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije, 27. rujna, održana je redovna 13. sjednica Upravnog odbora.

Članovi odbora najviše su raspravljali o prijedlogu vezanom za prijenos udjela u društvu VIROEXPO d.o.o. na Virovitičko-podravsku županiju. Naime, tvrtku Viroexpo d.o.o. osnovali su 2004. godine Virovitičko-podravska županija s 34% udjela, Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije s 33% i tvrtka Tvin d.o.o. s 33%. Nakon 13 godina zajedničkog upravljanja  Virovitičko-podravska županija je predložila Obrtničkoj komori i Tvinu da prenesu svoje udjele na Županiju, iz razloga što bi se time omogućilo tvrtki Viroexpo da aplicira na bespovratna sredstva iz EU fondova koja bi se koristila za izgradnju nove sajamske infrastrukture.

Iako je u raspravi istaknuto kako je Obrtnička komora uz HGK-županijsku komoru Virovitica i Hrvatsku veterinarsku komoru bila osnivač sajma te da odricanje od sajamske tvrtke šteti interesima obrtništva, prevladalo je mišljenje kako će nova infrastruktura donijeti niz pogodnosti pa je odlučeno da se 33% udjela prenose na Virovitičko-podravsku županiju, uz određene uvjete koji će se u pisanom obliku uputiti županu. U nastavku sjednice članovi Upravnog odbora prihvatili su informacije o organizaciji sajma Agroexpo i svečanoj podjeli majstorskih diploma te su utvrdili nekoliko prijedloga projekata koji će se uputiti županijskom Odjelu za gospodarstvo, radi uvrštenja u program aktivnosti i proračun Županije za 2018. Osim toga raspravljalo se i o stanju strukovnog obrazovanja i problemu vezanom za provođenje prakse.