Udruženje obrtnika Virovitica o poslovanju u 2016.

petak, 02.06.2017. 14:37

VIROVITICA - Da je virovitičko obrtništvo u ozbiljnim problemima svjedoči činjenica da i pored nekih poticajnih mjera broj obrta na području Grada i susjednih Općina već 8-9 godina konstantno opada. 

Na to i još nekoliko najvažnijih obrtničkih problema, upozorio je u svom izvješću članove Skupštine i nazočne goste Zdravko Šarić, predsjednik Udruženja obrtnika Virovitica. Ipak, zahvaljujući razumijevanju gradonačelnika Ivice Kirina i Gradske uprave, Udruženje obrtnika uspjelo je riješiti legalizaciju svojeg objekta i poslovati u protekloj godini sukladno Financijskom planu te ostvariti većinu aktivnosti koje su bile predviđene Programom rada za 2016.

Prihvaćajući podnesena izvješća, skupštinari su zaključili da bez jasne nacionalne strategije prema obrtništvu i malom poduzetništvu koja će omogućiti zapošljavanje mladih i zaustaviti njihov odlazak u inozemstvo, nema trajnog oporavka hrvatskog gospodarstva. U radu sjednice sudjelovali su i Ivan Šantić-član Skupštine Hrvatske obrtničke komore, Ivan Kostelac-predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije i član Upravnog odbora Hrvatske obrtničke komore, Matija Mustač-pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i razvoj grada Virovitice i Milan Vanđura-direktor HGK-Županijske komore Virovitica.